AV EVEN LÜBECK

Én fattig seier på syv spilte kamper er faktum for Queens Park Rangers. Klubben som både har signert Sandro, Leroy Fer, Jordon Mutch, Rio Ferdinand, Steven Caulker og lånt Eduardo Vargas, Niko Krancjar og Mauricio Isla ligger nederst på Premier League tabellen med fire poeng. Disse kom mot Sunderland hjemme(1-0) og Stoke hjemme(2-2). Har de nye signeringene hjulpet oss i de syv første kampene? Dette skal undertegnede komme mer tilbake til senere i artikkelen.

"Vi var ikke uheldige, vi var rett og slett ikke gode nok", sa Steven Caulker. "We lacked energy", sa Harry Redknapp. Det er helt riktig av Caulker å si at vi ikke er gode nok for tiden, for pdd. er det sånn det er. I følge Sky Sports hadde QPR mer possesion enn West Ham, vant flere dueller enn de og fullførte flere pasninger. Hjelper dette, når vi skaper så og si null og niks foran målet til motstanderen, kamp etter kamp? We lacked energy, sier Harry. Du har hatt en uke på deg til å restituere gutta, også klager du på at de ikke hadde nok energi?

Tony Incenzo, som jobber i TALKSport, twitret i går at Redknapp fortalte han at fitness problemene kom av elendige pre-season kamper i hhv. Tyskland og Irland. Her har Danny Simpson(nå Leicester-spiller) "svart" på tweeten til Incenzo med "all bollocks"(bare tullprat). Hvorfor ble Simpson solgt, og hva skjedde egentlig i pre-season? Personlig syntes jeg det er merkelig å se QPR spille mot middelmådige lag i Tyskland og Irland rett før seriestart, men det er vel bare meg...

Uansett, her kommer kampens spillerbørs, godt hjulpet av nettredaktør Stian Karlsen. 1 QPR-terning er Non-League, 10 er Champions League. Dere skjønner tegninga!

Robert Green

kube4_36x40.pngkube4_36x40.pngkube4_36x40.pngkube4_36x40.pngkube4_36x40.png

Green står en typisk Green-kamp, noen mål i sekken og et par gode involveringer. Den dagen jeg får se Green som en spillende keeper, som en Neuer under VM(sweeperkeeper), så blir jeg mektig imponert. Kan ikke klandres for noen av målene, men ser unødvendig(?) mye på ball på mål nr. 2 og får ikke med seg at det står to West Ham-spillere på bakerste stolpe.

Nedum Onuoha

kube4_36x40.pngkube4_36x40.pngkube4_36x40.pngkube4_36x40.pngkube4_36x40.pngkube4_36x40.png

Gøy å se den tettbygde engelskmannen tilbake fra start, og gjør en mye bedre figur enn det Isla har gjort. Spiller smart og gjør få feil defensivt, og har mange gode involveringer offensivt i 2.omgang. Scorer selvmål, men kan ikke klandres for den i det hele tatt. En god kamp av Onuoha, men det er lett å se at han fortsatt er noe rusten.

Rio Ferdinand

kube4_36x40.pngkube4_36x40.pngkube4_36x40.png

Rio Ferdinand. For det første, hvorfor står du igjen på hver bidige offensive corner? Du rager hele 189 cm over bakken og en av dine styrker er hodespillet! For det andre, du burde tenkt på å legge opp etter United-karrieren din. Etter 12 fantastiske år i United burde du gitt deg på topp, for karrieren din sålangt i QPR har ikke vært overbevisende i det hele tatt. Det går treigt med beina og oppe i hodet, bruker ekstremt mange touch og taper flere dueller enn det man skulle tro. Selv om han ikke kan klandres for noen av målene, er det han som på målet til Sakho ikke vinner ballen fra Tomkins og dermed får sistnevnte slått inn uten nevneverdig press fra Rio. Skuffende, nok en gang.

Steven Caulker

kube4_36x40.pngkube4_36x40.pngkube4_36x40.pngkube4_36x40.png

Etter å ha sett kampen i reprise syntes undertegnede fortsatt at Caulker står feilplassert på det siste målet. Her er sjansene fra kampen, og spol til ca. 1 minutt og 5 sekunder for å se det 2. målet. Er du enig med meg? Kunne han plassert seg bedre i forkant av scoringen? Legg igjen en kommentar i kommentarfeltet da vel!  Steven er forøvrig et stoppertalent og spilte en god kamp, men ikke noe å skrive hjem om. Kommunikasjonen mellom han og Rio kunne i flere situasjoner vært mye bedre og avverget flere sjanser. Blir stressa når han får press og gjøre mye rare valg, men defensivt er han solid og gjør som sagt en brukbar kamp.

Armand Traore

kube4_36x40.pngkube4_36x40.pngkube4_36x40.pngkube4_36x40.pngkube4_36x40.png

Senegaleseren var ikke like mye med offensivt i går som mot Southampton, men så skapte vi ikke stort i går heller. Defensivt er han brukbar, men ikke noe mer. Gjør ikke mye ut av seg og er i store deler av kampen usynlig, men involveringene hans er godkjente og han spiller på det sikre. Både skjeggveksten sveisen hans er derimot klasse, hvertfall i følge undertegnede.

Karl Henry

kube4_36x40.pngkube4_36x40.pngkube4_36x40.png

"Når du starter med Karl Henry på midten, har du ikke noe i Premier League å gjøre". Mulig dette bare var flåsete sagt, men det er noe sannhet i det også. Gårsdagens kamp var av det svake slaget fra engelskmannen, spesielt mtp. at han hadde et klasseinnhopp mot Southampton helgen før. Nok en gang, klikk deg inn på høydepunktene og se om du er enig med meg; hvorfor går Karl Henry fra ballen når den er ved Rio? Kunne ikke han også orientert seg og sett at det var to West Ham spillere mot bare Onuoha på bakerste stolpe? Noen ganger skjønner jeg meg ikke på profesjonelle fotballspillere, løp den lille ekstra meteren for å avverge mål. Du tjener nok uansett... Pådrar også seg et ekstremt unødvendig gult kort på overtid for å holde igjen Cresswell.

Leroy Fer

kube4_36x40.pngkube4_36x40.pngkube4_36x40.pngkube4_36x40.pngkube4_36x40.png

Spiller en brukbar kamp og er en av QPRs beste i går. Har ikke vært overbevisende for QPR i sesongåpningen, men gårsdagen var et lite lyspunkt. Skal han for alvor få ut potensiale sitt fremover? Løper mye, er god til å skjerme ballen når han har den og har et fantastisk førstetouch. Mulig jeg overdriver med ordbruken, men ballen er limt til føttene hver gang han har ballen og da må superlativene komme frem. Er i duellen med Sakho på 1-0 målet, men skal ikke få skyld for den scoringen. 

Sandro

kube4_36x40.pngkube4_36x40.pngkube4_36x40.pngkube4_36x40.pngkube4_36x40.png

Brasilianeren spiller en OK kamp og kjemper utrettelig, før han etter 70 minutter blir bytta ut. Blokker skuddet som leder til 2-0 scoringa og viser at han blør for drakta. Løp flere kilometer enn midtbanepartner Karl Henry og takler og står på, men det er tydelig å se at han ikke er i toppform. Enda. For da blir han farlig, dette beistet fra Brasil. Gled dere!

Niko Krancjar

kube4_36x40.pngkube4_36x40.pngkube4_36x40.pngkube4_36x40.pngkube4_36x40.png

Kroaten spiller en brukbar kamp og er som alltid villig til å utfordre offensivt fra sin venstre kantposisjon. Mulig han fungerer bedre som en sentral offensiv midtbanespiller, men er god på venstre kant også. Det som for meg er en gåte er hvordan så og si alle cornerene og frisparkene han slår ender opp på mann nummer en eller to i feltet. De blir alltid klarert, og det virker som han til tider sliter med å løfte ballen. Dette er selvfølgelig tilfelle for frispark fra 30 meter og utover, for fra 30 og innover er han dødelig, det fikk vi se mot Stoke. Får godkjent.

Junior Hoilett

kube4_36x40.pngkube4_36x40.pngkube4_36x40.pngkube4_36x40.pngkube4_36x40.png

For meg er det en gåte at Redknapp bytter ut Hoilett i pausen mot Zamora. Greit, vi må jage scoring og trenger å pumpe baller inn i boksen, men hvorfor skal du ta ut den hurtigste på hele banen? Hoilett gir alltid 100 % i hver eneste dueller, selv om ikke alltid touchet sitter og forståelsen er helt på topp. Han prøver og prøver og får det noen ganger til, andre ganger ikke. Men han er frisk og viser tendenser til hva han virkelig kan.

Charlie Austin

kube4_36x40.pngkube4_36x40.pngkube4_36x40.pngkube4_36x40.pngkube4_36x40.png

Kampens øyeblikk må jo ha vært da Austin bestemmer seg for å kjøre karusell på Tomkins og kjører en frekk luke på engelskmannen. "En pølse med ketchup tur/retur" melder Austin til Tomkins før han får avsluttet, men avslutningen sto dessverre ikke i stil med den herlige luka. Har også en god sjanse i starten av 2.omgang, men setter den utenfor fra 6-7 meter, dog presset. Er fortsatt litt usikker på om han klarer å hevde seg i Premier League, men husk på at han bare er 25 år og har mange år igjen av karrieren.

Bobby Zamora

kube4_36x40.pngkube4_36x40.pngkube4_36x40.pngkube4_36x40.png

Hadde det ikke vært for scoringen på Wembley, hadde vi muligens ikke vært i Premier League. Men hadde det ikke vært for scoringen på Wembley, hadde nok ikke frelseren spilt i QPR i år. At Redknapp ikke setter innpå Vargas isteden for Zamora er merkelig, for Austin er 1.88 høy og klarer å vinne dueller. Men Zamora bidrar med en del og det er han som slår innlegget til Austin etter to minutter av andre omgang. Sliter med å vinne dueller og motstanderens stoppere kommer seg ofte foran Bobby i hodedueller, men han er sterk og god til å holde på ballen. Godkjent innhopp av Bobby.

Adel Taarabt

kube4_36x40.pngkube4_36x40.pngkube4_36x40.pngkube4_36x40.pngkube4_36x40.pngkube4_36x40.pngkube4_36x40.png

Jeg vet at syv terninger muligens er en for mye for Adel, men med tanke på at han kun har spilt ett minutt i Premier League i år og vært skadet i mange av kampene, fortjener han det. Greit, han ser utrent ut. Greit, han er ikke like god som for to år siden, men potensiale er der. Han er egoistisk og i går var intet unntak, men han skapte mer på de 20 minuttene han spilte enn hele laget skapte på de første 70. Undertegnede har en forkjærlighet for Taarabt og håper inderlig at han kommer tilbake på toppnivået han hadde da vi rykket opp til Premier League i 2010/11-sesongen, for da kan han bli god! QPRs bestemann i går og håper å se mye av det han viste i går fremover!

Harry Redknapp

Harry Redknapp, du får ikke en gang en terning av meg. Måten du oppførte deg på i går er helt latterlig, og sånn bør det virkelig ikke være. Du sitter stille på ræva di i samtlige 90 minutter og virker HELT uinteressert, samtidig som du bytter ut Hoilett og setter innpå Zamora til pause. Undertegnede syntes byttet er helt greit, men at det kommer ALT for tidlig i kampen. Stillingen er fortsatt 1-0 og vi har 45 minutter å gjøre det på. Men neida, du tar ut den hurtige canadieren og setter innpå den tunge og trege Zamora. Ikke misforstå meg, Zamora har mange kvaliteter Hoillet ikke har og vica versa, men byttet i går kom på helt feil tidspunkt. Under kampen er det noen som ringer han, og han ser fortsatt like likegyldig ut. "Hm, det er han som ringer ja. Bond, ta den du. Sikkert ikke noe viktig." Etter kampen prøver han å bortforklare seg med at spillerne var slitne og at selvtilliten ikke var på topp før kampen. Kanskje du kan gjøre noe med det, og takke for deg? Du sier at du ikke hadde blitt med videre om vi ikke hadde rykket opp, men det virker som du ikke vil være med videre nå......................................

Mye frustrasjon som skal ut her nå, men jeg tror at Harry må gi seg. Mange dårlige resultater, merkelige disponeringer(kanskje han også kan innse at Rio ikke er like god nå lenger?) og lite interesse fra hans side.

Så kommer jeg tilbake til spørsmålet om nysigneringene har vært til nytte de første syv kampene. Vi har signert Caulker(rykket ned med Cardiff og slapp inn 74 mål på 38 kamper), Rio(35 år og avdanka?), Mutch(rykket ned med Cardiff), Fer(rykket ned med Norwich) og Sandro(avskrevet av Tottenham). Nå ser jeg negativt på det, men er det så gode signeringer som vi skal ha det til? Hadde Caulker vært en virkelig klassestopper, hadde han ikke havnet i QPR. At Fer havnet i QPR er for mange merkelig, men han har ikke overbevist for QPR sålangt og kanskje det ikke var så merkelig alikevel at han havnet i en nyopprykket klubb? Mutch var en nøkkelspiller for Cardiff i fjor med syv mål og fem assist, men kunne ikke hindre et nedrykk for Cardiff. Sandro har vært mye skadet og noe av karrieren har nok blitt ødelagt av disse skadene. Ferdinand eller Onuoha? Hvem ville du brukt? En 35 år gammel stopper med erfaring i flere år, eller fjorårets beste spiller for QPR som også har erfaring fra Premier League?

Blir nok deilig med en landslagspause nå....