Av STIAN KARLSEN

Det var en regntung onsdagkveld på Deepdale. Det preget etterhver matchen. To lag med tett kampprogram førte til utover i matchen til veldig mange slitne spillere. 

At Mark Warburton valgte samme startellever for fjerde gang på rad hjalp neppe på tunge ben, men det er ikke vanskelig å forsvare uttaket basert på resultatene som er produsert. 

Dieng, Wallace, Barbet, Dickie, Cameron, Kane, Johansen, Ball, Chair, Dykes og Austin. Det er våre elleve beste menn akkurat for øyeblikket. 3-5-2 har også fungert godt så formasjonen var det heller ingen grunn til å endre. 

Gjort hjemmeleksa
Preston var best fra start til mål i dette oppgjøret. Til tross for dette så var det QPR som produserte kampens to første gode muligheter. Begge ved Lyndon Dykes. Den første allerede etter fire minutter da han fant veien bak Preston-forsvaret og kom alene med danske Iversen. Avslutningen er ganske god den, men Iversen svarer med en redning helt i toppklasse med høyrebeinet. 

Etter 13 minutter slår Cameron Dykes genialt fri. Iversen kommer ut og Dykes prøver å lobbe på spretten, men treffer hverken rent eller mål. 

Preston er best uavhengig av disse sjansene, og aller best er bursdagsbarnet Anthony Gordon. Gutten, som er på lån fra Everton, fylte 20 år denne dagen og så virkelig sugen ut på å krone dagen med tre poeng. 

Preston hadde gjort jobben i forkant og utfordret QPR mye på kantene. Prøver seg da han drar seg inn fra venstrekanten etter kvarteret. Han kjører litt karusell med Dickie og avslutter godt med venstrebeinet, men Dieng varter opp med en god redning. 

Imponerende Dieng
Preston presset og kom til noen sjanser, men det var Dieng som var kampens spiller. Ikke at han gjør så veldig mange kvalifiserte redninger, men det er allround-opptredenen hans som er klasse. 

Dieng plukker ned det aller meste i feltet og får det til å se ut som det enkleste i verden. Han er svært god og trygg med beina når han blir utfordret, og har gode utspill. Han oser autoritet og bidrar/kommuniserer trygghet til de tre sentralt foran seg. Rekken av resultater som QPR har i 2021 er først og fremst myntet på defensiv trygghet og Dieng er hovednøkkelen her. En god keeper skaper et godt forsvar! 

0.-0 til pause var vi veldig godt fornøyd med ut fra spillets gang. 

28 HT.jpeg

Bedre start
Etter å ha blitt overkjørt store deler av første omgang så får QPR sin beste periode spillemessig i starten av den andre. Charlie Austin viser seg frem, først på en vår første corner i kampen da han blåser ballen på utsiden med venstrebeinet fra 11 meter, og så etter 74 min. Da kombinerer han med Wallace og innbytter Willock på venstresiden og ender opp med en god skuddmulighet fra 20 meter. Skuddet er hardt og godt, men Iversen i Preston-buret er også solid for anledningen. 

Første byttet gjør Warburton etter 66 minutter. Dykes av banen og Willock inne. Etter 78 minutter kommer de to neste da Austin og Johansen går for Bonne og Field. 

Tungt og litt ampert
Banen var blytung, spillerne var defitivt slitne og temperaturen i matchen var til tider ganske så høy. Endel taklinger, knuffing og slengbemerkninger ble gitt og det var nesten utrolig at det gikk 70 minutter før et gult kort ble gitt. 

Det var ingen stygg kamp, men stadig små dueller og kamper i kampen. Likevel var det en god nerve og spillerne ble ferdige med «feidene» og gikk hvert til sitt. Det skal kampens dommer Darren England ha mye av æren for. En av de bedre dommerne undertegnede har sett i årets championship  

Etterhvert som kampen skred frem ble det lengre mellom høydepunktene og kortere mellom krampene. Gressmatten sugde kreftene ut av spillerne. 

Da dommeren blåste av så var det litt over gjennomsnittet greit for oss at det endte uavgjort. Vi fant aldri helt rytmen i dette oppgjøret og Preston hadde tydelig forberedt seg godt. Vi kjempet hardt for det ene poenget og kunne gå fra Deepdale med hodet passe godt hevet. 

Seiersrekken brutt, men fremdeles ubeseiret i 2021. Det skal man ikke kimse av... 

U R´sss

Preston-QPR 0-0 (0-0)