Av STEINAR SÆTHER

Du store verden hva vi plutselig får til på bortebane... Kampen mot traktorbyens store og erverdige sønner, endte altså 2-0 til våre egen. Spillet og energien var på det nivået en må være for å raske med seg poeng i denne ligaen. Nå må det sies at Ipswich er det tredje av bunnlagene vi beseirer, og at lag fra midten og opp vil gi langt mer motstand - ikke dermed sagt at jeg ikke gleder meg over sånne seiere, for det gjør jeg, disse trepoengerne teller like mye som andre trepoengere.

Championship fornekter seg ikke! Du må ikke tru at du er noe, da tryner du i neste kamp. Fra oss som er nummer 16 med 17 poeng og opp til sluttspillssona er det 4 poeng og til Middlesbrough i tet er det 8 poeng. Vi må riktig nok legge til ett ekstra poeng i avstand på grunn av målforskjellene, men det er pinadø jevnt!

Tirsdag kommer the Owls fra Sheffield flyvende ned til oss. Onsdagsuglene er stabilt ustabile. Det er det to grunner til: Manager Luhukay har et variabelt mannskap og han har vært uheldig med skader og sjukdom i høst. Formen de siste ukene har vært god med borteseire over, først, Aston Villa, og seinest Bristol City. Mellom der endte begge hjemmekampene mot Leeds og West Bromwich uavgjort. Men lørdag fikk de sitt første hjemmetap. På en dag da de andre topplagene tapte, vant Middlesbrough 2-1 på Hillsborough.

Manager Luhukay sitt mannskap består av kjente og ukjente, ungt og gammelt. Dawson er ei dyktig målvakt og holder kjente Westwood ute. 4 mann spiller mye i forsvaret hvorav Adam Reach er av de beste midtstopperne i championship. Han har forøvrig skåra 4 mål på dødballsituasjoner. På midtbanen kjenner vi igjen navn som Bannan og Palmer men franske Pelupessy ser sterkest ut. Angrepsrekka ser imponerende ut. Det ene kjente navnet etter det andre, men noen av dem er kanskje over toppen.  Forestieri er alltid en trussel, Fletcher kan ikke avskrives men det er portugisiske Joäo som er farligst foran mål per i dag med 5 mål.

Skader og sjukdom setter sitt preg på uglene også foran denne kampen. 3 mann har enda ikke spilt i høst, blant dem spissen Hooper. Ytterligere 4-6 mann kan være ute i morra, og da er nevnte Forestieri i den gruppa.

McClaren får stadig færre bekymringer. Skader er det få av, kun småskader som dukker opp etter (for) mange spilte kamper. Bidwell er venta klar etter nettopp en lettere skade lørdag mens Cousins nå er ute. Regner videre med at det enten blir endringer på laget nå eller uansett fredag mot Aston Villa, også det på Loftus Road.

Når jeg nevner at vi har en ganske god nærstatistikk mot Wednesday og at de ikke trives veldig i London - og ei heller trives under flomlys på tirsdagskveldene - er håpet lysegrønt. Legg dog merke til at vi er det 5. svakeste hjemmelaget i championship i høst... 

Har så lyst på enda en seier, men er jeg overbevist? Nei, ikke sånn som det svinger runde etter runde. Lar likevel hjertet si at vi vinner 2-1 😊