Av DAG HÅKON HELLEVIK

-Det handler om å gi spillerne minutter, har vært managerens gjentakende beskjed i hele sommer. 90 minutter ganger 6 kamper er 540, men ingen spillere er i nærheten av dette. Byttene har vært mange i alle kampene unntatt den aller siste, og ved tre anledninger ble hele laget skiftet ut ved halvtid. Stefan og Andre Dozell fikk begge 358 minutter. Nummer tre på lista ble Rob Dickie. Han ble byttet ut mot slutten av andre omgang mot Uxbridge og endte derfor med ti minutter mindre og fikk 348.

Beale benyttet 30 spillere på de seks kampene, og 10 av dem var på banen i samtlige. I tillegg til Stefan, Dozell og Dickie var dette Ken Paal,  Ilias Chair, Jake Clarke-Salter, Albert Adomah, Mac Bonne, Ola Shodipo og Jimmy Dunne, og det er et naturlig tips at alle disse vil være i kamptroppen i Blackburn på lørdag. 

Likevel er selvfølgelig spilletid i sommerkampene ingen garanti for spilletid i sesongstarten. Seny Dieng er det soleklare førstevalget i mål selv om Joe Walsh fikk spille i flere treningskamper. Både Luke Amos, Tyler Roberts og ikke minst Chris Willock er klare startkandidater dersom de er friske nok, noe de ikke har vært de siste ukene. Amos og Roberts har vært småskadd. Willock har hatt en langtidsskade og er i vannskorpa til sesongstart, selv om vi kanskje gjetter på at han eventuelt må nøye seg med benken fra avspark.

Hvis Taylor Richards starter mot Blackburn vil nok det være en overraskelse ettersom han er den sist ankomne av våre fire nye signeringer så langt. De fire bør for øvrig bli til minst seks mener Beale, som fortsatt ønsker seg enda en angriper og enda en forsvarer. QPR har ikke gitt opp Millwalls sideback Danny McNamara, selv om klubben foreløpig ikke har lyktes med sine bud.

Dessuten vil nok flere av de 30 forlate klubben, om ikke før sesongstart så i alle fall før sommervinduet stenger. Ryktene om salg av etablerte førstelagsspillere har imidlertid vært nokså fraværende, hvis vi da ser bort fra gjetteleken om hvorvidt Mac Bonne egentlig ønsker seg tilbake på bygda for å kjøre traktor - eller egentlig ikke. Utlån av «unge lovende» er imidlertid en annen skål. Keeper Murphy Mahoney ryktes å være på vei til Southend i National League, og Charlie Kelman skal til Leyton Orient. Andre klare kandidater til midlertidige overganger er Joe Gubbins, Aaron Drewe, Steven Duke McKenna, Faysal Bettache og Akrell Jude-Boyd. Noen av disse har kanskje gjort et så godt inntrykk på Mick Beale at de blir i troppen som tredjevalg i sine posisjoner, men neppe alle. Av de litt eldre «ungdommene» har både Niko Hamalainen og Ossie Kakay fått spille nokså mye, men deres umiddelbare situasjon i klubben avhenger antakelig av hvilke andre forsvarere QPR klarer å slå kloa i før det blir september.

Stefan Johansen          6 kamper, 358 minutter, 1 mål
Andre Dozzell                6 kamper, 358 minutter, 1 mål
Rob Dickie                     6 kamper, 348 minutter
Ken Paal                        6 kamper, 330 minutter, 1 mål
Ilias Chair                      6 kamper, 328 minutter, 2 mål
Jake Clarke-Salter        6 kamper, 325 minutter
Albert Adomah              6 kamper, 285 minutter
Mac Bonne                    6 kamper, 255 minutter, 4 mål
Ola Shodipo                   6 kamper, 245 minutter
Jimmy Dunne                6 kamper, 230 minutter
Sam Field                       5 kamper, 313 minutter, 2 mål
Lyndon Dykes                5 kamper, 264 minutter, 4 mål
Niko Hamalainen          5 kamper, 210 minutter
Joe Gubbins                  5 kamper, 182 minutter
Conor Masterson          5 kamper, 182 minutter
George Thomas            5 kamper, 182 minutter, 1 mål
Osman Kakay                4 kamper, 240 minutter
Joe Walsh                      4 kamper, 225 minutter
Charlie Owens               4 kamper, 137 minutter
Charlie Kelman              4 kamper, 137 minutter, 1 mål
Seny Dieng                     3 kamper, 225 minutter
Aaron Drewe                  3 kamper, 120 minutter
Faysal Bettache             2 kamper, 90 minutter
Murphy Mahoney           2 kamper, 90 minutter
Akrell Jude-Boyd            2 kamper, 90 minutter
Steven Duke-McKenna  2 kamper, 75 minutter
Sinclair Armstrong         2 kamper, 51 minutter
Tyler Roberts                  1 kamp, 45 minutter
Joseph Ajose                  1 kamp, 10 minutter 
Rafferty Pedder              1 kamp, 10 minutter