Av STIAN KARLSEN

Boxing Day er kanskje den mest tradisjonelle dagen for fotball på balløya England. Nær sagt dessverre for QPR, som ikke har tatt seriepong på denne dagen siden 2011. 

Endring offensivt
Jordan Cousins kom inn på lag på bekostning av Bright Osayi-Samuel.
QPR kjørte en 3-5-1-1 formasjon, med Luke Freeman i en mer offensiv rolle enn normalt, da han operete like bak Idrissa Sylla i angrep.

Cousins tok Freeman sin vanlige posisjon midt i midtbaneleddet sammen med Josh Scowen og Massimo Luongo. Bidwell og Wszolek fortsatte i sine kantroller og Baptiste, Onuoha og Robinson var igjen de tre somspilte foran Smithies i backtreeren.

Hjemmelag i bra form
Mick McCarthy sitt mannskap har vært i god form foran sine egne fans, og hadde hentet ti poeng fra de siste fire kamper på Portman Road. Ingen tvil omat dette vr en tøff bortekamp for våre menn. 

Freddie Sears hadde den første sjansen denne ettermiddagen i det tredje minutt etter at Joe Garner satte ham opp på kanten av 16-meteren, men skuddet hans gikk langt over målet. Et minutt senere ble Smithies tvunget til handling for å nekte David McGoldrick. 

Vertskapet begynte altså oppgjøret best selv om Sylla nesten fant mål da Scowens skudd fra avstand endte tilsynelatende med å falle perfekt til Sylla, men Ipswich-keeper Bartosz Bialkowski var på høyde med situasjonen og fikk avverget før det ble skikkelig fare på ferde. 

QPR kom inn i kampen og etter 15 minutter gjorde Freeman et fint løp fremover med ballen før han fant Cousins, men skuddet hans fra innsiden av boksen ble blokkert av Luke Chambers.

Freeman involvert hver gang
Etter 25 minutter ble Bidwell nektet av Ipswich-keeper Bialkowski som tippet skuddet over tverrliggeren fra nært hold etter Freeman sitt innlegg. 
Dette var en god periode fra Holloway sine menn, selv om McGoldrick nesten bøyde inn ledermålet fra 25 meter i det 33. minutt. Heldigvis traff ikke McGoldrick på innsiden av "ramma". 

Dermed uavgjort til pause. Gjenspeilet greit hva som hadde foregått på banen de første 45 minuttene. 

Sterk start, så dvale
Etter pausen startet QPR sterkt. Sylla var nær ved, mens Luongo hadde et skudd fra 14 meter blokkert av Chambers. Etter den positive åpningen så ble det stillstand fra begge lagene. Lagene strevde med å komme seg til klare målsjanser, og presisjonen i den siste tredjedelen av banen var bortimot horribel. Når heller ingen av lagene har "stjernene" som skaper ting selv og avgjør slike oppgjør så blir det hele lite underholdene. Det passet QPR svært godt! 

Offensive bytter og rødt kort
Holloway gjorde sitt første bytte med 10 minutter igjen å spille. Matt Smith erstattet Idrissa Sylla, og kort tid senere kom Osayi-Samuel inn for Cousins. Det betød at Freeman gikk tilbake i sin sentrale rolle og at Osayi-Samuel gikk inn på topp med Smith. 

To på topp ble kort tid senerer lite aktuelt da Josh Scowen fikk sitt andre gule kort for ettermiddagen. Det betød tidlig dusj etter at han dro ned Grant Ward som var på vei inn i 16-meteren til QPR med fire minutter igjen på klokka. 

Faktisk var det QPR som var nærmest etter utvisningen da begge innbytterne fikk hver sin mulighet på overtid, men det endte målløst på Portman Road. Det var i grunn helt rettferdig. 

Poenget er veldig sterkt fra våre gutter og prestasjonen var likeså. Spesielt defensivt er det skikkelig struktur på QPR for tiden. At vi mangler en Charlie Austin eller Les Ferdinand er åpenbart, for da kunne dette mannskapet tatt med seg mange trepoengere! 

Nå venter ny bortekamp allerede fredag mot Millwall. Det blir garantert hardt og spennende også der. Josh Scowen er ute etter sitt røde kort, men fraværet er ikke nødvendigvis så ille da Jordan Cousins viste at han liker seg best sentralt på midten. Det bør han fortsette med mot Millwall også! 

U R´sss

Ipswich-QPR 0-0 (0-0)