Av STIAN KARLSEN

Solskinn og nydelige spilleforhold denne oktoberdagen i Bournemouth. Ingen tvil om at dette er en av de aller tøffeste bortematchene for sesongen. 

Lagoppstillingen var uten store diskusjoner. Dieng som skuddstopper er det ingen grunn til å benke, og han hadde de samme fire foran seg i backrekka som sist. Kakay, Barbet, Dickie og Wallace er våre førstevalg for tiden. Kaptein Geoff Cameron og Luke Amos sammen med Ball på midten denne gang, Ball erstattet Carroll fra sist. Offensivt var kantene som vanlig Chair og Bright Osayi-Samuel og på topp fikk vi se målscoreren mot Sheffield Wednesday, Macauley Bonne, fra start for første gang i QPR-trøya. 

Frisk åpning
Det var QPR som åpnet matchen defintivt best. Allerede etter to minutter testet Osayi-Samuel Bournemouth-keeper Begovic etter å ha dratt av sin back og avsluttet i korteste hjørnet. Begovis med god kontroll, men brukbar mulighet. 

QPR stod høyt i banen og presset hjemmelaget til flere feil de første minuttene av matchen. 

Presset i den første fasen endte i noen resultatløse cornere og innlegg, men spillemessig var det absolutt gode tendenser. 

Gode i duellspillet
Utover i omgangen skjedde det lite før det var halvspilt. Den neste målsjansen kom først etter 25 minutter, men denne var til gjengjeld meget stor og til QPR. De får betalt for å fortsette med høyt press og vinner de fleste duellene. 

Luke Amos bryter en håpløs pasning i hjemmelagets forsvar og han havner to mot én sammen med Bonne. Han finner Bonne i riktig tidspunkt som avslutter brukbart alene med Begovic, men keeperen får en tå på ballen og avslutningen går utenfor. 

17 duell

Bournemouth får sin første sjanse etter drøye halvtimen. Langball fra bakre leddet finner Solanke som demper nydelig og avslutter kjapt fra 15 meter. Avslutningen går like til side for den høyre stolpen til Seny Dieng. 

0-0 til pause
Etter dette kom det ingen store muligheter til noen av lagene. Osayi-Samuel og Kakay pådrar seg hvert sitt fortjente gule kort før lagene går i garderoben. 

En veldig god førsteomgang sett med blåhvite øyne. QPR var det klart beste laget totalt sett, så solide ut defensivt og skapte også nok til å kunne ledet matchen. Macauley Bonne kom til mulighetene, men etter 45 minutter hadde han ikke klart å sette ballen bak Begovic. 

17 HT.jpeg


Ingen endringer
Ingen endringer på noen av lagene etter pause, og heller ikke noen store endringer spillemessig. QPR fremdeles det beste laget og etter 53 minutter så kommer det en gylden mulighet til Osayi-Samuel. Chair vender spillet til Kakay som legger inn i feltet. Osayi-Samuel byrster ned innlegget og avslutter knallhardt fra skrå vinkel i nettveggen på utsiden av målet. 

Etterhvert begynner Bournemouth og sette mer preg på oppgjøret. Laget holder litt lenger i ballen og får løftet spillet litt og tar etterhvert over initiativet. QPR henger litt i tauene noen minutter. 

Adomah debuterer, Carroll inn
67 minutter er spilt når Albert Adomah får sin debut når han kommer inn på høyrekanten for Bright Osayi-Samuel. Han kunne fått en drømmestart da QPR fosser i angrep rett etter byttet. Chair legger inn mot bakre stolpe hvor Adomah kommer i stor fart, men en lang tå fra Bournemouth-forsvaret får sklidd ballen til corner. 

Få minutter senere kommer Carroll på banen for Luke Amos må ut med skade, noe som bekymringsfullt så ut til å kunne være kneet. 

Presset Bournemouth etablerte før byttene ebbet ut og med kvarteret igjen var kampen vidåpen og målløs. 

Med syv minutter igjen av ordinær tid kommer dagens andre debutant på banen. Chris Willock erstatter Ilias Chair på venstrekanten. 

Begge lag fornøyde
Piffen gikk gradvis ut av matchen og det virket som om begge lag var tålig tilfreds med en poengdeling jo nærmere man kom 90 minutter. Det var i alle fall liten vilje til å angripe med mange mann. 

Da ender kampen målløst, noe som på papiret er knallsterkt. Likevel så føltes det ørlite skuffende etter at QPR var det beste laget i lange perioder av dette oppgjøret. 

 

Bournemouth-QPR 0-0 (0-0)