Av STIAN KARLSEN

Steven Caulker har ikke vært fansens største favoritt i QPR. Han blir litt uglesett på grunn av en høy lønn som ikke gjenspeiler varene han har levert på banen. Nå er han tilbake i QPR etter utlån til Southampton og Liverpool forrige sesong. Skal vi tro Caulker selv så er det en annerledes spiller, med helt andre holdninger enn før. 

Back to the roots
I et intervju med The Guardian forteller Steven Caulker om sin reise til sin bestefars hjemland i sommer. Han vet ikke hvorfor bestefaren utvandret til England, men han er glad for det valget når han i juni opplevde fattigdommen, slummen og hva borgerkrigen i landet har etterlatt seg. 

Bestefar Caulker forlot landet da han var 30 år og bosatte seg i London. William Caulker døde når Steven selv var i tenårene, men det er helt tydelig at mannen har satt dype spor i barnebarnet sitt. 

- Hele turen har vært en emosjonell reise, men utrolig inspirerende. Det har satt livet mitt i perspektiv og motivert meg til å jobbe hardere. Jeg vil grave enda dypere nå når jeg vet at hva jeg oppnår kommer andre tilgode. Det gjør alle "bleep-testene" i pre-season verdt det. Jeg har hatt en sommer som forandrer livet mitt. 

Gir fra egen lomme
Steven har bidratt med penger fra sin egen lomme, samt jobbet som ambassadør for actionaid og spesielt for utdanning i slumstrøkene. I tillegg har han, gjennom samme selskap, bidratt til å bekjempe utfordringene som landet har hatt med blant annet Ebola. Kampen mot den sykdommen ser ut til å være vunnet da Sierra Leone som land ble erklært Ebola-fritt i januar. 

Likevel er det nok å ta tak i. Det første som slo Steven Caulker da han kom frem var den desperate fattigdommen. Stanken fra slumområdet var uutholdelig og ubehandlet kloakk rant åpent langs fortau og veier. Likevel er det optimismen som henger i. 

- Mest av alt er det gleden av å se barn og unge med store smil om fjeset som sitter som det største minnet. Den følelsen av felleskap i samfunnet de lever i. Skolen som har kommet opp har gitt dem et lyspunkt og håp. Jeg brukte ungdommen på å unngå skolen, men disse ungene står opp 06:00 hver morgen, klare og ivrige etter å gå på skolen. 

Om JFH, QPR og kommende sesong
Steven Caulker sin karriere har de siste sesongene vært litt på stedet hvil. Etter to strake nedrykk fra Premier League med Cardiff og QPR, så var det kun en Premier League-start forrige sesong i sine to utlån. 

Det har vært snakk om en "ny start" også denne sommeren da Crystal Palace har vurdert bud på midtstopperen og Ronny Deila sin etterfølger i Celtic, Brendan Rodgers, har også vist interesse. Caulker selv, med sin familie, har imidlertid slått seg til ro og er ivrig etter å spille fast førstelagsfotball. Om QPR har han dette og si: 

- Garderoben er ung, noe som betyr at jeg er en av seniorspillerne. Jimmy vil ha meg, sammen med Karl Henry og Nedum Onuoha til å være lederfigurer for de yngre spillerne. De unge spillerne trenger rettledning og det er et ansvar som jeg liker. 

- Jeg kom tilbake som en annerledes spiller. Jeg slet med spilletid i Southampton og Liverpool, men det er positive ting også. Jeg jobbet under Ronald Koeman og Jurgen Klopp, to svært forskjellige men glimrende managere, og ble påminnet hver dag om profesjonaliteten som behøves for å komme opp på det nivået. Jeg vet at man må gi alt hver eneste dag, og det finnes ingen mellomting. Det vil det heller ikke være i championship. Jimmy kommer til å gjøre oss robuste og klare!

Gjør bestefar stolt
Jeg kom tilbake mer moden og reflektert, og denne sommeren har vært med på å bidra til akkurat det. Jeg håper William (bestefar red anm.) ville vært stolt av alt vi har gjort hittil. Han ville nok vært sjokkert, men helt sikkert stolt. 

Flott åpning
Caulker åpnet sesongen strålende i midtforsvaret til QPR sammen med Grant Hall mot Leeds. La oss håpe at dette bare er begynnelsen på en ny æra for midtstopperen som fremdeles bare er 24 gammel. 

U R´sss

caulkerhenderson.jpg