Av STEINAR SÆTHER

Det var ikke så vanskelig å se at Chris Ramsey kunne få sparken etter 0-1 i Derby. Det nye kravet fra eierne om å kjempe om opprykk etter at vi vant overgangsvinduet i sommer, tabellposisjonen og tidspunktet. Warnock som ivaretager denne kampen var da like åpenbart, og ei ny landslagspause til å finne et nytt navn eierne våre har trua på likedan. Men du klarer aldri å få meg til å slenge dritt om Chris Ramsey, ikke om jobben han etter beste evne har utført, ei heller om sjølve mannen.

Fra fotballmuseumsbyen Preston langt langt mot nordvest kommer lørdagens litt anonyme opponent. Simon Grayson og hans mannskap viser ikke veldig mye igjen på tabellen, eller for den sak skyld i spillet sitt. Veldig defensivt orienterte og det vises igjen på tabelltallene. Hjemme på Deepdale 1-5-2 og 5-6, sør- og østover 2-2-3 og 6-7. Der vi har vridd huet av fortvilelse over alle måla som forsvaret vårt har gitt vekk, har PNE-supporterne vridd huene sine i fortvilelse over et lite attraktivt angrepsspill. Nordenden av Preston er 3 plasser under oss på tabellen med 16 poeng.

Grayson sitt mannskap er stjernefritt. Målvakta Pickford står alle kampene, gjør det godt, det viser igjen på det lave antallet innslupne. Gamle gode Kirkland er benkevarmer. I forsvarsrekka brukes hele 7 mann jevnlig. Disse har alle sammen 7 kamper og mer. Jeg tenker da at det er en god prestasjon med så få mål i mot. På midten utmerker jamaicaneren Johnson seg, da ikke minst fordi han er toppskårer med 5 mål. Fremst er det Gallagher som netter av og til, han har 3 mål. Kjente Beckford har spilt kun èn kamp pga langtidsskade og jyplingen Keane er like farlig for presten som han var for oss, ha-ha!

Formen er behagelig god, de slipper ikke inn mål for tida og skårer et og annet mål sjøl. Da blir det litt poeng, veit du! 2-3-0 på de 5 siste hvorav 3-0 i Charlton og sist 1-0 hjemme over Forest. 

Av skader verdt å nevne har Grayson 4 mann ute, Warnock må avse han også: Mackie, Sandro, Hill og Perch. Dette er navnene nærmere midnatt fredag.

Litt statistikk i kveld også: Vi har vært gode og effektive hjemme mot de liljehvite, 4-1-0 på de 5 siste og i de kampene har vi skåra fine 13 mål. Det er hele 8 kamper sida gjestene ikke slapp inn mål på Loftus Road. På den annen side, når jeg skriver at PNE har 5 på rad i serien uten mål i mot så gjenspeiler det samtidig hvilket godt kalenderår de har hatt defensivt. Hele 21 kamper med smultringer er best av alle i de fire øverste divisjonene!

Jeg har en god følelse foran denne kampen. Det er ikke bare pga effekten av en annen på sidelinja, men magefølelsen sa tidlig, faktisk etter Derby-kampen, at det vil gå bedre lørdag. Jeg ser for meg 1-0 eller endog 2-0!