Dueller fra første stund og allerede etter 1 minutt måtte Heidar Helguson ut av banen for å fikses etter å ha fått et knee i ansiktet.

Stoke åpner kampen best. Etter åtte minutter ligger ballen i mål etter at Gabbidon tar med seg ballen inni banen. Deretter  mister han den til Whitehead. Han kombinerer fint med tidligere QPR-spiller Crouch, som spiller gjennom Walters, som setter et hardt og lavt skudd til høyre for Kenny.

Knallperle med hodet
Stoke forsetter å styre kampen i de første 15 minuttene, men etter de tar vi mer over og begynner å skape sjanser. Etter 21 minutter spiller vi fint nede på venstre kant. Faurlin slår en ball ned mot hjørneflagget og Traore slår et herlig innlegg inn til Helguson som med en knallhard heading lager kremmerhus bak en utspilt Sørensen. Et nydelig mål!

Etter målet tar R's mer og mer over kampen. Stoke-spillerene kommer på etterskudd i de fleste duellene.

I det 44 minutt viser vi Stoke hvordan fotball skal spilles. Shaun Wright-Phillips slår en fin ball inn til Mackie inni 16 meteren. Den uegoistiske skotten slår en lav pasning til Luke Young som dundfrer ballen i mål fra sju meter.

Like før pause får Barton seg en på trynet da han handser og får gult kort. Dette er hans femte, noe som gjør at han må stå over kampen mot Norwich.

Festfotball
Andre omgang starter roligere enn første, men QPR fortsetter med høyt press. Det gir uttelling etter 53 minutter som Barton slår inn. Joey Bartons presise innlegg går over hele forsvaret til en ventende Super Heidar som har sneket seg bak alle. Han kaster seg inn og setter ballen i mål fra kort hold.
Et par minutter senere scorer Helguson igjen, men blir korrekt annullert for offside.

Etter målet legger vi oss mer bakpå. Stoke kommer seg høyere opp i banen og begynner å skape sjanser.
Etter 63 minutter scorer de på en corner hvor Crouch header til Shawcross som scorer. 2-3 og kamp igjen.

Hektisk sluttfase
Stoke presser etter målet på for enda en scoring, og får en haug med innkast som ikke blir til mål.
Etter 83 minutter blir Stoke's Huth lagt ned på inne i straffefeltet. Stoke skriker på straffe, og reprisen viser at de har rett. Tacklingen bakfra ville i andre tilfeller ikke bare gitt straffe, den kunne gitt gult kort - og dermed rødt for vår midtbanemotor.

Heldigvis for oss valgte dommeren å vinke spillet videre.

Det blir nå ganske heftig temperatur ute på Britannia matta og flere gule kort. Det kunne også blitt delt ut et rødt kort til Stoke's Rory Delap etter en stygg takling på Joey Barton.

Dommer Mike Jones blåser av kampen og det ender 2-3 til R's i en vanskelig og hard kamp i Stoke.