Av ALLAN KLO

De første 20 minuttene hadde QPR god kontroll på bunnoppgjøret i Yorkshire. Vår spanske manager har en tydelig filosofi om at lagene han leder skal spille med mye ballbesittelse. Dette var tidvis tydelig i denne delen av oppgjøret. Ballen gikk hurtig og langs bakken mellom spillerne, med oppbygging bakfra.
Willock må ha imponert på treningsfeltet denne uka. Han var med fra start for første gang siden hjemmekampen mot Coventry i slutten av september.

Den første sjansen kom etter et kvarters spill. Ilias Chair dempet langpasningen fra Reggie Cannon på elegant vis, før han avanserte og skjøt et lurt skudd som suste like utenfor. Marokkaneren ropte på dommeren om at ballen hadde vært innom en Rotherham-forsvarer, men fikk ikke medhold.

Mer jevnspilt

Etter halvspilt omgang kom hjemmelaget mer med i kampen, og i det 26. minutt måtte Begovic ut i full strekk etter et løst skudd fra kanten av 16-meterstreken. Han fikk fingertuppene på ballen, som hadde kurs mot innsiden av stolpen.

Dunne (hvem andre ?) kålet det til minutter senere. Han mislyktes på spektakulært vis å klarere ballen, og Hugill snek seg bak ham og satte fart inn mot Begovic. Steve Cook kom heldigvis til unnsetning som et hurtigtog, og fikk stoppet Rotherhams spiss i siste liten.

På dette tidspunktet hadde Rotherham for alvor tatt initiativet. Fem minutter før pause måtte Begovic nok en gang i aksjon, da Fred Onyedinma fikk avgårde et skudd som måtte slås vekk.

Nettkjenning

2. omgang startet med et smell, og endelig scoret Ilias Chair! Et nydelig skudd fra 15 meter suste utagbart for Johansson og opp i krysset. Det er marokkanerens første mål i Championship på 23 kamper, en scoring landsmann Adel Taarabt ville nikket anerkjennende til.Ilias Chair

Dette satte fyr på angrepsviljen, og noen minutter senere fikk Dixon-Bonner muligheten på kort hold, men ballen gikk i stolpen via armen til keeper Johansson. Sjansen kom for øvrig etter smart kantspill av Reggie Cannon, som virker som en solid investering.

Rotherham kastet spillere framover i jakten på en utligning. Cafu´s heading etter 60 minutter var svært nær å havne i nettet.
Ti minutter senere kom belønningen for hjemmelaget da innbytter Georgie Kelly snek seg inn på bakre stolpe og hamret et presist innlegg i nettaket utagbart i nettaket.

Skjelvende forsvar

Vi hang i tauene, og et velkjent og shaky forsvar fikk kjørt seg. En heading endte i stolpen, og Steve Cook rotet bort ballen i svært farlig posisjon. Litt hell fortjener vi etter å ha vært i fritt fall på tabellen i ukevis.

Kampen bølget fram og tilbake de siste ti minuttene. Bortsett fra en dobbeltsjanse for innbytter Kelman, etterfulgt av et skudd signert Field, endte kampen 1-1.

Av kuriosa kan vi jo ta med at kampen ble stoppet halvveis ut i 2. omgang. Da konket dommerens headset ut på grunn av et regnvær av titaniske proporsjoner som slo ut elektronikken. Kampen ble stoppet i fem minutter.Martí Cifuentes
Vår nye manager var særdeles verbal under kampen. Utfordringene står i kø for spanjolen når han skal forsøke å snu skuta.

Drøye 1000 QPR-supportere hadde tatt turen til Yorkshire, inkludert vår egen Dag Håkon Hellevik. Det er han som har tatt bildet øverst i denne saka.

Martí Cifuentes fikk forhåpentligvis en god del svar på hvor sterk/svak stallen er. Det er interessant at Chris Willock ble brukt fra start. Han holdt i nesten 80 minutter. Kanskje er det nå det snur, slik at vi kan få tilbake spilleren i godt, gammelt slag slik vi husker det. Spillere som Fox, Dozzell og Colback var ute.

Neste helg venter Bristol City på Loftus Road, som såvidt klarte 1-0 mot bunnlaget Sheffield Wednesday i dag. Det er på høy tid med en hjemmeseier.