Av STEINAR SÆTHER

Da gikk det filleveien med både laget og McClaren. 1-2 for svake Bolton hjemme og dermed ble arbeidskontrakten revet i filler så fort kampen var over. Det bar strake veien nedover ettersom poengene uteble. At Tim Sherwood atter en gang linkes til oss er smått tragisk. Min favoritt - som vi ikke kan få nå - er Lee Johnson i Bristol City. Han er gnistrende god på å få mye ut av lite, akkurat det vi trenger.

John Eustace, assistenten til McClaren, er ivaretager inntil ny manager er ansatt. Eustace var sjøl en dugelig spiller for lag i midt-England i si tid, og legg merke til at han i sin første jobb som manager, det i Kidderminster Harriers - før han blei hodehenta til jobben som assisten for McClaren - gjorde en storveis jobb der. Tallene 55-21-27 forteller en del sjøl om vi snakker om nivå 6. Kan han også være rett mann for oss? Hva om han disker opp med en lekker presang på Carrow Road direkte på tv...?

Kanarifugla ja, de er ikke lette å hakke på. Spiller ofte god og underholdende fotball, skårer i snitt 2 mål per kamp, slipper inn en del mål på grunn av sitt offensive spill. 78-48 som igjen kommer av 24-9-6 er en serieleder verdig. Hjemme i reiret har de spilt seg fram til 13-2-4 og 41-29 - som igjen betyr at reirrøveriene andre steder er enda mer imponerende. Tilbake i september vant de knepent 1-0 på Loftus Road. Ikke overraskende fordi det ofte blir seiere med ett mål hjemme som borte. Med 7 kamper igjen leder de med 5 poeng på Leeds.

Verdt å merke seg at manager Farke har 3 midtbanespillere som har skåret 7 mål hver og en fjerde har skåret 6. Som spiss er Temmu Pukki ekstraordinær denne sesongen, er toppskårer i Championship med 24 nettsusere. Av og til glimter også Jordan Rhodes til med sitt gamle jeg, han har skåra 6 ganger.

Omtrent alle statistikker snakker mot oss. Ingenting å rippe opp i, men vi kan ha en sjanse i og med at kanarifugla starter kjøret i hjemmekampene ganske seint. Ved pause har de kun 5-7-7! Vi har forøvrig 4-9-6 borte ved halvtid. 

Av skader og annet fravær har Farke kun 2 kanarifugler ute. Eustace har så vidt jeg veit ved midnatt ingen å avskrive. Således kan han fritt planlegge hvordan serielederen skal stoppes. 

Hva vi håper, hva vi trur. Kan vår mann trylle? Selvsagt er hjemmelaget store favoritter, alt annet enn hjemmeseier vil overraske. Men vi snakker om Championship hvor absolutt alt kan skje i enkeltkamper. Klarer vi å nekte de flyvedyktige sin åttende seier på rad? Jeg trur ikke det men klarer vi å være et helhjerta mannskap skal de få slite for de tre poengene. 2-1?