Det ble tre endringer fra AInsworth etter den tafatte forestillingen mot Preston langfredag. Willock, Johansen og Laird ble alle forevist til benken fra start. Inn på laget kom Paal, Amos og Chris Martin.

Etter en ganske jevn og rolig start, hvor QPR var laget som yppet seg mest, så skulle den første scoringen komme allerede i det 10.spilleminuttet.

Rob Dickie gir bort et litt unødvendig frispark på hjørnet av sekstenmeteren. Swift bøyer dødballen inn mot lengste hjørnet og Dieng selger seg i feltet og bommer ballen. Thomas-Asante får en enkel oppgave å «tappe» inn 1-0. Dieng bommet grovt ved det tilfellet og må ta deler av den på sin kappe.

Det skulle gå tre minutter og det skulle komme en ny baklengs. Denne gangen etter frispark ved Swift igjen, men nå velger han en kort variant. Ballen blir slått ned mot dødlinjen og ut i feltet, hvor første avslutning blir reddet av Dieng. Ballen går ut i feltet igjen, før Dieng reddet febrilsk også forsøk nummer to Ajayi. Det er fullstendig kaos i det bakre rekkene. Dickie ligger på mållinjen, og Dieng spreller som en fisk da retur nummer to blir pirket over linjen av en liggende Ajayi. Et ganske så symptomatisk mål som beskriver tilstanden til QPR om dagen.

Følelsen av å stirre League One direkte i øynene hadde aldri vært sterkere enn på det tidspunktet. Skulle dette bli en aldri så liten massakre??

Det skulle vise seg at det absolutt ikke var slutt på The Hawthornes. QPR slo tilbake og reduserte allerede før omgangen var halvspilt. Chair på høyresiden prikker en ball inn i feltet, og Dykes timer sitt løp glimrende. Headingen er av høy klasse og går inn i det lengste hjørnet fra 10 meter. Det var liv i kampen på nytt!!

WBA var tydelig rystet etter reduseringen til Dykes og og bakover virket de langt mer frynsete enn tidligere. QPR presset dem bakpå uten å få det helt store sjansene med unntak av Dunne sin heading like utenfor rett før pause. Stor sjanse etter en godt slått corner fra Adomah.

WBA var ikke helt ufarlige de heller og fikk da også en stor sjanse rett før hvilen ved Townsend. Fra meget god posisjon trillet han ballen like til side for stengene.

Det var tydelig at pausepraten hadde gjort QPR sultne på mer, for laget som entret banen i 2.omgang jaget utligning. Akkurat den innstillingen og jagingen skulle bære frukter allerede etter fire minutter. Laget presser høyt og tvinger WBA til å bruke sisteskansen Griffiths. Han får en dårlig touch og Martin jager det han er god for. Klareringen ute på 25 meter går rett i Martin og ballen går i retning mål. Denne gangen er marginene på QPR sin side og utligningen et faktum. 2-2, og en opphenting som man ikke en gang hadde drømt om var utført.

Det var WBA som tok tak i kampen etter utligningen og styrte det meste. Skulle QPR bli feige og ikke få betalt for den strålende opphentingen som var utført?
Utover i omgangen skulle likevel QPR sette mer og mer farge på dette oppgjøret. Sakte men sikkert tok de mer av initiativet i matchen og jaktet etterhvert seiersmålet, mens hjemmelaget hadde mer enn nok med å forsvare seg

Ainsworth gjorde tre endringer underveis. Adomah gikk ut først etter 71 minutter, før han gjorde et dobbeltbytte med Chair og Amos i det 83 minutt. Jamal Lowe, Taylor Richards og Andre Dozzell kom inn.

Da kom også de store mulighetene. Den første etter 84 minutter ved Taylor Richards sin første berøring på ballen. Jamal Lowe hadde innlegget og stupheadingen til Richards, som gikk like utenfor krysset, hadde fortjent en bedre skjebne.

Et par minutter senere ville den siste innbytteren også vise seg frem. På halvolley fra 15 meter fikk Dozzell god klem på avslutningen. Dessverre gikk den en liten meter på utsiden, men nok en stor sjanse som hadde fortjent et bedre resulatet. QPR fortsatte å jage den avgjørende scoringen, og WBA var rystet og presset.

Dommeren la til fire minutter på de ordinære 90, og dessverre så ebbet oppgjøret ut med ett poeng til hvert av lagene uten flere store muligheter. QPR  er laget som bør være mest misfornøyd med dette resultatet, til tross for den miserable innledningen. Denne kampen var gutta det klart beste laget.

En stor opptur dette, men jobben er langt fra utført enda!!!
Flere cupfinaler gjenstår, men det ga oss i alle fall troen på at dette kan gå tilbake…