Av STEINAR SÆTHER

Rart hvordan et lag faller både ett og to hakk nedover i prestasjonene når det blir snakk om cupspill, ligacupen især. Ikke en god kamp for noen av lagene tirsdag. Klasseskåring av Roberts, et lykketreff av hjemmelaget på overtid. Ei dårlig straffe av Stefan - hvor heller ikke marginen var på hans side (tverrligger og ut, ikke inn). Og Field skulle selvsagt hatt straffe i første gang. Da er det meste skrevet om denne kampen. For øvrig var det få lag fra Championship som brydde å ta seg videre.

Et av lagene som ikke brydde seg om avansement var Sunderland. 0-2 mot Wednesday i Sheffield med et tilnærmet b-lag forteller hvor fokuset er. Noen få såkalte halvsjanser til vår motstander, mens hjemmelaget hadde tre, fire gode muligheter foruten målene. Forrige lørdag vant gutta fra Stadium of Light 3-2 borte over Bristol City. Kampen var åpen med rom for spillere å bevege seg i. Tre av målene i kampen kom som en konsekvens av lite press. Underholdende for publikum, da! Åpningskampen mot Coventry endte 1-1 der nord.

Manager for det nyopprykkede laget er Alex Neil. Han hadde et friår etter jobben i Preston, og Norwich før det. Etter mitt syn må hans fremste oppgave være å hindre nedrykk, for om en ser på spillergruppa hans så holder ikke dette til mer enn nedrykkskamp. Det er ikke mangelen på kjente fjes som er problemet, derimot er det rutinen som er ganske fraværende. Pritchard og Batth er eksempler på det motsatte.. At de vil ta en del poeng på innsats og ungdommelig pågangsmot, tror jeg nok - sesongåpningen minus ligacupen, viser det. 

Hjemmelaget har fredag kveld to spillere med skade - som vi kjenner til. Spissen Dajaku og midtbanespilleren Huggins. Hele fire spillere er hentet inn de to siste dagene, men det er kun målvakta Bass som kan være aktuell i morgen. Uansett er unggutta som nå er hentet inn ment å være førstelagsspillere om en sesong og to. Spissen Dajaku kalles et tap foran kampen.
Beale har flere skader å bryne seg på. Willock er kanskje frisk nok, men spares til hjemmekampene til uka. Amos, Clarke-Salter, Thomas, Paal og Richards er alle uaktuelle. Det er ståa i kveld fredag, men som vi veit, ting endres fort i denne bransjen. Hm... Har ikke jeg skrevet det før...?

Jeg har ikke latt meg blende av Roberts enda. I morgen har han selskap av Dykes der framme. Får de service av Stefan og Chair kan det bli bra. Likevel holder jeg hjemmelaget som knappe favoritter. Kan bli en viss likhet med Blackburn-kampen, bare at jeg tror vi kommer til å skape et par, tre gode sjanser. 2-1 til Sunderland?