Av KÅRE SVANG

En utrolig bekreftelse på at supporterklubben har levert et bedre produkt enn Man U og Liverpool – klubber som begge har mer enn førtitusen medlemmer og flere heltidsansatte personer. 

Kriteriene som SBF har lagt til grunn for å kåre årets medlemsblad er følgende:

- Det må være minimum 3 medlemsblad pr sesong.
- Sideantallet vurderes
- Redaksjonelt stoff - hvor mye er egenprodusert?
- Kontakt med klubben i England – og opplysninger om den
- Layout
- Kvalitet på trykk
- Vurdert opp mot antall medlemmer og budsjett – hva får medlemmene for pengene
- Hva skriver medlemmene
- Gjesteskribenter

Juryen i SBF sin vurdering av medlemsbladet Superhoops:

«QPR er langt innafor på alle kriteriene. Klubben leverer alt til toppkarakter, med nøyaktighet og presisjon. Den røde tråden gjennom deres magasiner er den ærlige kjærligheten til klubben» (Ray Tørnkvist, jurymedlem SBF).

2 DHH2
Redaktøren selv (Dag Håkon Hellevik) med det fysiske beviset i hånden på at Superhoops er kåret til årets medlemsblad sesongen 2018/19

Alle med kjennskap til QPR Norway vet at mannen bak Superhoops i all hovedsak er redaktør Dag Håkon Hellevik. Den litt forsiktige unge fyren som ofte kan observeres med en ryggsekk og et kamera på magen, har gjennom en årrekke levert et medlemsblad fra aller øverste hylle. Han har vært redaktør for mer enn 60 utgaver av Superhoops, både med innhold og lay out. Hans mange egenproduserte reportasjer fra London har blitt «signaturen» til Superhoops og terskelen for et godt kvalitetsmessig produkt har økt etter hvert. 

Dag Håkon sin tilstedeværelse i London gjennom mange år og ikke minst det året han bodde der, har gitt han mange og viktige kontakter for supporterklubben. Det har også vært inngangsbilletten til flere viktige intervjuobjekter og er en naturlig del av de egenproduserte artiklene som juryen i SBF har lagt vekt på i sin bedømmelse. Samtidig er det jo ikke akkurat negativt at vår kjære redaktør er journalist av yrke og dermed klarer å fristille artiklene på en profesjonell måte. 

Som leder for QPR Norway er jeg svært stolt over hva Dag Håkon og øvrige bidragsytere har levert gjennom mange år i Superhoops. Jeg bøyer meg i hatten og gleder meg på alles vegne – også våre trofaste medlemmer som gjennom sitt medlemsblad gjør det mulig å produsere Superhoops. Tusen takk til dere alle.


Kåre Svang

 

4 DHH.jpg