Av STEINAR SÆTHER

1-0 over Leeds smakte godt. Seieren kom ikke som en tilfeldighet, vi spilte en ganske god kamp, vant sjansestatistikken 8-1. Men det måtte en Charlie til for å få uttelling, en eneste berøring med hodet og der vant vi. Vi har sluppet inn kun 3 mål på de siste 7 kampene så totalt sett er vi på rett vei.

Steve Clarke og hans Reading starta som en virvelvind og resultatene sto ofte i stil med prestasjonene. "Dette er det beste laget vi har hatt på 10-15 år", blei det sagt på Madejski Stadium av fansen såvel som de litt mer prominente i de indre gemakker. Etterpå har det roa seg en del, før kveldens flombelyste oppgjør er de nede på niende plass. Andre tungvektere i divisjonen har fortsatt der de slapp.
Vi som har gjort så mye rart i høst er nå kun 4 poeng bak på tolvte plass. 

Hjemmetallene for juksehoopsa er 4-4-1, altså det samme som oss, og skåringstallene er 13-6 mot 17-11 for oss. Det er borte de er marginalt bedre enn oss så langt. Forrige kamp endte med et fortjent tap 1-3 borte i Sherwood-skogen. Kampene før det igjen ga 1-3-2. 

Spillergruppa har flere bra navn, jeg tenker særlig på de spennende spissene i Sa (5 mål) og Blackman (9 mål). De utgjør en forskjell når de blir understøtta. På midten er Obita, Norwood og Williams solide mens andre er mer til og fra i kvalitet. I forsvaret er kapteinen McShane og backen Gunther enerne, og i mål har Bond og mer kjente Al Habsi delt broderlig på jobben.

I skadeverdenen har Reading mest sannsynlig nevnte kaptein ute, men også 3-4 andre kan være i faresona. Hos oss er Fer klar igjen etter det røde kortet, Luongo er nok pigg igjen etter landslagsspill. Tilstanden til JET er uviss, antagelig står han over siden ingen torsdag morgen sier det motsatte. Mackie er ute mens Austin kanskje er klar for 90 lange minutter.

Statistikken sier at det alltid er jevnt mellom lagene. Klarer vi å holde tett det første kvarteret mot divisjonens superstartere skal mye være gjort. Da blir det minimum ett poeng på TV i kveld. Jøss, seriekamp på en torsdag... Mitt soleklare tips i veld er enten 1-0 hjemme, 1-1 eller 2-1 til oss - eller noe helt annet!