Det var lenge tvil om vi skulle ha med to lag i årets turnering, men med 20 spillere på lista en drøy uke før avmeldingsfristen gikk ut stod vi ved de to påmeldte lagene. Som vanlig ble det noen forfall de siste dagene i forkant av cupen, men vi var likevel 16 mann som stilte opp i blå og hvite trøyer – og dermed akkurat nok til to lag inkludert en innbytter på hvert lag.

Andrelaget fikk en knallhard åpning, med kamp mot fjorårsvinner Wimbledon. Det ble da også stort sett spill mot ett mål, men det tok lang tid før Wimbledon fikk hull på byllen. Da sluttsignalet gikk stod det imidlertid 3-0 til fjorårsvinnerne. Neste motstander for 2. laget var Leeds 2, og det åpnet jevnt før keeper Oddmar Pedersen ble utvist som følge av en klarerende utboksing utenfor ”16-meteren”. Det påfølgende frisparket gikk utenfor, og selv om Leeds nå trodde at de skulle få lett match så var det vi som kontret inn både ett og to mål – ved henholdsvis Steinar Engebretsen og Geir Bredal, for øvrig etter målgivende av Per Thorstensen ved begge anledninger. Og dermed en overraskende seier til QPR 2 – og ikke minst revansje for den kampen som sikkert noen husker på Elland Road i november…
Andrelagets siste kamp gikk mot Manchester City 2, i til tider øsende regnvær. Begge lag hadde noen sjanser, men kampen ebbet ut målløs. Dermed fire poeng og annenplass i pulja på QPR 2 – og mer enn godkjent innsats av samtlige spillere. Men så lenge det bare var de beste toerlagene som gikk videre, så holdt ikke resultatene til avansement.

Det gjorde det heller ikke for førstelaget, som også noterte seg for en seier, en uavgjort og ett tap. I første kamp mot Rushden & Diamonds ble det uavgjort 0-0 til tross for mange klare QPR-sjanser, mens det ble et knepent 0-1-tap mot puljevinner Exeter. I siste kamp ble imidlertid Liverpool slått 1-0 etter scoring av Trond Ivar ”Bailey” Døvle, og dermed ble det nettkjenning også på førstelaget – for øvrig i en kamp hvor keeper Per Morten Hegna var veldig solid. Men det var altså ikke nok til avansement, og dermed tidlig dusj i striregnet også for førstelaget.

Tusen takk for innsatsen til alle hoopsfans – med en spesiell takk til svenske Douglas Wilson som bor i Sandefjord, og ikke minst danske Thomas Paulsen som bor på Fyn og kom til Oslo ene og alene for å delta i supportercupen. Stort!

Neste år håper vi på bedre være og enda flere spillere – og dermed også enda bedre resultater for våre lag. Dessuten gjør vi et nytt forsøk på å få til et ordentlig og minneverdig sosialt opplegg etter at det sportslige på Voldsløkka er avsluttet. Men da blir det nok påmelding også til "banketten".

U R`sssss!

Arrangementet samlet 40 lag, som var delt inn i 10 grupper. Gruppevinnerne gikk videre til en åttendelsfinale, sammen med de seks beste toerne. Det deltok 32 supporterklubber, åtte av dem med to lag. I motsetning til i 2004 spilte både første- og andrelagene denne gang i samme turnering.

Begge QPR-lagene fikk en seier, et uavgjort og ett tap, begge ble nummer to i sine grupper med fire poeng, og begge havnet blant de fire dårligste toerlagene og ble slått ut etter de innledende kampene.Resultater pulje C

QPR2 – AFC Wimbledon 0-3
QPR 2 – Leeds 2 2-0
QPR 2 – Manchester City 2 0-0

Målscorere for QPR var Geir Bredal og Steinar Engebretsen. Sjansen til å gå videre forsvant i den uavgjorte kampen mot Man City, hvor QPR var klart best og burde ha vunnet.


Wimbledon 3-0-0 8-0 9
QPR2 1-1-1 2-3 4
Leeds 2 0-2-1 1-3 3
Man City 2 0-1-2 0-5 1

Resultater pulje I

QPR1 – Rushden & Diamonds 0-0
QPR1 – Exeter 1 0-1
QPR1 – Liverpool 1-0

Exeter City 1 3-0-0 10-0 9
QPR1 1-1-1 1-1 4
Liverpool 1-0-2 2-5 3
Rushden 0-1-2 1-8 1

Målscorer for QPR var Trond Ivar Døvle

Exeters førstelag vant ikke bare vår pulje, men hele turneringen. Underveis slo de sitt eget andrelag – det er vistnok første gang i turneringen at en klubb har blitt trukket til å spille en internkamp. Deretter slo de vinneren av gruppen til QPR2, nemlig Wimbledon.

I finalen vant Exeter1 med 3-0 over Everton 2

Du finner alle resultatene fra turneringen på
http://www.supporterunionen.no/viewpage.php?page_id=104


Per Thorstensen og Dag Håkon Hellevik