Av DAG HÅKON HELLEVIK og KÅRE SVANG

Det ble en tung, våt og kald dag på Nordre Åsen hvor vi hadde en tropp på kun 15 spillere. Dessverre fikk vi fire – fem avmeldinger pga skader og annet de siste to dagene før cupen og det gjorde at spillerstallen ble liten i år. Men de som kom gav ett hundre prosent og vel så det. All honnør, dere er en flott gjeng med flotte holdninger som det er morsomt å være sammen med. 

Den største hederen i år går uansett til John Arild Løken som møtte opp med teltet sitt og som han fikk satt opp ved bane 3. Det ble et viktig sjakktrekk. For makan til regnvær som det var i de første timene denne lørdagen, skal du lete lenge etter. Det øste ned de første par timene og bane 3 lå mer eller mindre under vann frem til lunsjtider. Forferdelig forhold. Men takk John Arild – det hadde blitt meget verre uten teltet. 

QPR I – Tottenham II 1-1  Bendik Baasland 
Jevn kamp på en forferdelig bane. Dette ble mer vannpolo enn fotballkamp. 
Spurs tok ledelsen med en lobb over keeper Simen Hanstad. 6 minutter senere utlignet Bendik Baasland etter et vakkert fremstill fra Truls Simonsen. Bendik hadde også en matchvinnende scoring inne, men vi får akseptere at det fra dommerens posisjon ute på banen var vanskelig å se at ballen var over streken før keeper fikk slått den ut. 
 
QPR I – Leeds Utd. 3-1 Bendik Baasland  (straffe), Nikolai Hegertun, Christian Breivik 
Regnværet hadde gitt seg noe til kampen mot Leeds, men banen var fremdeles så å si umulig å spille fotball på. Bendik Baasland gav oss ledelsen etter kun fire minutter etter en korrekt i dømt straffe. Nikolai Hegertun økte til 2-0 etter flott samarbeid som ble avsluttet med en fin lobb til side for keeper. Leeds var farlig frempå flere ganger, så at Christian Breivik økte til 3-1 to minutter før slutt var bare deilig.  
 
QPR I – Wolverhampton 1-0 Christian Breivik 
 Endelig en fotballkamp uten at ballen hele tiden stoppet i vanndammer. Vi spilte en god kamp og var det beste laget, selv om det var relativt jevnt.  
 
Åttendelsfinale 
QPR 1 – Newcastle 1-1 Bendik Baasland (straffe)  
(5-4 på straffer) 
Åttendelsfinalen mot Newcastle ble en jevn match, men vi skulle ha avgjort dette i løpet av kampens 20 minutter. Men det ville seg ikke. Målet vårt kom på en straffe og ble satt sikkert i mål av Bendik.  På stillingen 1-1 ble keeper Simen Hanstad matchvinner da Newcastle kom alene gjennom to minutter før slutt.  Strålende redning.  
På straffekonkurransen scoret alle våre fem forhåndsplukkede;  Bendik, Nikolai, Truls, Christian og Eivind. I mål ble Simen matchvinner ved å redde Newcastle sitt tredje forsøk.  
 
Kvartfinale  
QPR 1 – Arsenal 1-3  Bendik Baasland
Kvartfinalen mot Arsenal ble som ventet en vanskelig affære. Arsenals store spillertropp mot våre åtte ble egentlig den store forskjellen. Når i tillegg både Andreas Dahlstrøm og Christian Breivik fikk kjenne på skader underveis i kampen så ble vi sårbare. 0-1 kom tidlig i kampen og der var vi rett og slett ikke tidlig nok opp i ballfører. Godt skudd i mål. Bendik utlignet bare et par minutter senere på et vakkert frispark som tok strake veien inn i venstre kryss. Kanonscoring. Dessverre kom Arsenal raskt tilbake og la press på oss. Scoringene måtte bare komme, og det kom da også to mål på bare tre minutter.  
 
QPR II 
 
QPR II – Newcastle 0-3 
QPR II – Chelsea I 0-4 
QPR II – Manchester Utd II 0-8  

 
Det ble en tung dag for andrelaget. Null poeng og null mål er tungt – i alle fall når en tar i betraktning den innsats og glød som hele laget viste. Få spillere på grunn av forfall gjorde troppen liten og sårbar – på samme måte som hos QPR I. Konsekvensene blir nok ennå større for QPR II som i større grad hadde hatt behov for flere innbyttere. Når det er sagt så var det den gamle gode kjernen som stilte opp i år også, og gav alt. Debutant Jon Kristian Baustad i målet fikk en travel dag og måtte plukke en del baller ut av nettet. Men uten storspillet til Jon Kristian så ville nok sifrene ha blitt ennå større. Håper imidlertid alle hadde en fin dag – neste år skal vi gjøre det bedre folkens.  
 
Turneringen ble vunnet av Liverpool, som i finalen slo Arsenal (QPR I sine overmenn fra kvartfinalen) med 2-0

02_IMG_9922.jpg
Slik startet dagen. Keeper Jon Kristian Baustad og midtstopper Steinhard Sæther hevdet etterpå at QPR II ville ha sluppet inn færre mål dersom spillerne hadde vært utstyrt med redningsvester. 

03_IMG_9871.jpg
Ballen fløt, selv om det samme ikke kan sies om pasningsspillet. Her er det Gudmund Baustad som forsøker seg. 


04_IMG_9982.jpg
Nikolai Hegertun blir dratt ned under vannflaten av en Leeds-spiller. Resultatet ble et straffespark som ga QPR I kampens første scoring. 

05_IMG_a0353.jpg
Christian Breivik runder en forsvarer i kampen mot Wolverhampton. 

06_IMG_a0381.jpg
John Arild Løkens telt, i bakgrunnen til høyre, reddet opptil flere menneskeliv mens vannmassene preget formiddagen. QPR-klanen ga også husly til en del asylsøkere iført Wolves- og Tottenham-drakter. Disse motsatte seg alle forsøk på å bli hjulpet der hvor de allerede befant seg, nemlig ute i regnet. 

07_IMG_a0392.jpg
Bendik Baasland brenner løs, og Wolves-forsvareren satser på å overleve gjennom å la sin mest kjøttfylte kroppsdel ta støyten.  

08_IMG_a0376.jpg
Ikke god å skubbe seg på. Bendik scoret 4 av våre 7 spillemål, og ble dermed årets toppscorer for QPR. 

09_IMG_a0150.jpg
Jørn Staal i aksjon for andrelaget mot Chelsea 

10_IMG_a0460.jpg
QPR II holdt humøret oppe, de lo i alle fall godt av manager Kåre Svangs pep-talks før avspark.
 
11_IMG_a0513.jpg
Det ble en del juling for QPR II, men her kan Baustad (både senior og junior) samt Steinhard Sæther og Sandra Staal registrere at skuddet fra Man United treffer klokkeklart i stolpen. 

12_IMG_0219.jpg

Lars Ødemark ønsker seg nytt profilbilde på Facebook, og mot en mindre godtgjørelse kan han få benytte dette. Men selv om fotografen lot seg imponere, så mente manager Svang tydeligvis at tilslaget hans ikke var bedre enn at det burde være såpass.

13_IMG_a0702.jpg
Fra åttendedelsfinalen. Simen Hanstad redder Newcastles tredje straffe, og det var nok til å sikre avansement ettersom alle de fem QPR-skytterne scoret på sine. 
 
14_IMG_a0750.jpg
Fra kvartfinalen. Truls Simonsen lurer ballen forbi en arsenalspiller, men dessverre ikke i mål.  Det endte med tap 1-3 
 
15_IMG_0763.jpg
Førstelaget var likevel happy med å ha nådd kvartfinalen. Vi hadde en førsterekke på høyde med de aller beste, men vi tapte på utholdenheten fordi vi hadde for få innbyttere. 
 
16_IMG_0330.jpg
Store mengder tilskuere av alle raser og kategorier strømmet til QPRs kamper. Her ser vi for eksempel samboerparet Stein Hanstad og Alma Bowles.