Av DAG HÅKON HELLEVIK
 

A-laget nådde kvartfinalen, mens andrelaget også leverte solide prestasjoner. De to lagene spilte åtte kamper til sammen, og tapte bare to!

Gruppespill

QPR 2 – Cheltenham                         0-0

QPR 2 – Crystal Palace                      1-0      Håkon Iversen

QPR 2 – Derby                                 0-5     

Andrelaget startet med 10 mann, men hadde bare 9 i den siste fordi Trond Ivar Døvle bare hadde anledning til å spille to kamper. Derby-laget som slo oss 5-0 var det suverent beste i gruppa, de scoret fem og seks i alle sine tre kamper. Da var det jevnere i kampen om andreplassen i gruppa og den siste plassen i cupturneringen. Den tapte vi fordi Cheltenham hadde scoret ett mål mer. 

Semundseth lars

Fullt fokus. Rune Semundseth og Lars Ødemark. 

-         

Gruppespill

QPR 1 – Portsmouth             2-0      Ola Vilbo Hanstad, Anders Fredlund

QPR 1 – Tottenham 2            3-0      Anders Fredlund, Harry Rønneberg, Atle Tronsaune

QPR 1  – Wolves                   0-1     

1/8-delfinale

QPR – Celtic                         1-1      Anders Fredlund

QPR vant 7-6 på straffe.                 

Kvartfinale

QPR – Wolves                       0-0     

Wolves vant 4-1 på straffespark.


Også førstelaget startet med 10 spillere, men ble redusert til 9 etter bare et minutt eller to av første kamp. Thomas Hyvik gikk hardt overende og måtte til legevakta med brukket kragebein. Alt vi kan gjøre er å si takk for i år og god bedring. Han rakk kanskje ikke å spille så mye fotball denne gangen, men han skal ha terningkast syv for å blø for drakta!

De som slapp legevakta tok igjen med en meget sterk innsats, ikke minst defensivt. Gutta holdt nullen i tre av fem kamper, og slapp inn bare to spillemål! Fremover scoret vi i tre av fem, 6 mål i alt, og årets målkonge i hoops ble Anders Fredlund som leverte ett i hver kamp!

Vi ledet lenge mot Celtic i første cupkamp, men måtte tåle en sen utlikning. Straffekonkurranser inneholder imidlertid alltid et element av flaks, og i åttedelsfinalen var flaksen på vår side. Etter bom på det aller første skuddet scoret gutta på de 7 neste - og gikk videre etter at keeper Simen hadde reddet to av de 8 han fikk mot seg.

 

thumbnail_16_IMG_7761.jpg


Videre etter straffekonk mot Celtic!

Like heldige var vi ikke i dagens straffekonk nr to. Vi spilte 0-0 mot det samme wolveslaget som vi hadde tapt for i gruppespillet, men da Wolves-keeperen gjettet riktig side på to av våre tre første straffer endte det galt. Med litt bedre coaching av manager Kåre Svang kunne selvsagt dette vært unngått, men QPR er som kjent en gjeldstynget klubb som må nøye seg med de ressursene den til enhver tid har til rådighet.

 

thumbnail_13_IMG_7407.jpg


1 laget røk på straffespark mot sultne ulver i kvart´n

Innsatsen fra spillernes side var imidlertid helt der oppe blant de aller beste, og beina var såpass slitne til slutt at det ikke er sikkert alle ville ha overlevd en semifinale. Etter ordinær tid, på spørsmålet «orker du å ta en straffe» svarte en av de utvalgte «ja det tror jeg, i alle fall hvis jeg kan få lov til å gå og ikke løpe frem til straffemerket».

På plussiden betød straffetapet at litt flere av spillerne orket stå oppreist på QPR-festen mellom turneringen og Champions League-finalen, noe som heller ikke var noen ulempe. Det blir flere detaljer om både festen og kampene i medlemsbladet Superhoops i juli, men her har dere i det minste noen fotoinntrykk fra dagen og kvelden.

Wolverhampton vant for øvrig bronsefinalen etter straffespark mot Manchester United.

Ipswich vant finalen mot Manchester City.

Her er gjengen som forsvarte QPR sin ære lørdag: 

Lagbilde supportercup.jpg

Bak fra venstre: Steinar Sæther, Einar Oli Gudmundsson, Rune Semundseth, Martin Berger Oterholm, Eivind Vasstrand, Andy Sinton, Karl Johan Bore Bjølgerud, Ola Vilbo Hanstad, Håkon Tangen, Trond Ivar Døvle, Morten Fremstad, Kåre Svang

Foran fra venstre: Jan Magnus Weiberg-Aurdal, Atle Tronsaune, Simen Hanstad, Lars Ødemark, Kjetil Bjølgerud, Harry Rønneberg, Jo Hjermstad, Steinar Engebretsen, John Arild Løken. To spillere manglet da bildet ble tatt, Thomas Hyvik og Anders Fredlund

Andy Sinton var naturlig nok en populær herremann som hedersgjest:

 

thumbnail_24_Andy_Sandra.jpg 

thumbnail_32_Andy_DHH.jpg 

andy hanstad.jpg 

andy 2.jpg 

andy 3.jpg 

andy 4.jpg 

andy 5.jpg 

andy 6.jpg 

andy 9.jpg