Av ALLAN KLO

Årsaken til dette var noe så uskyldig som litt gaffateip, et parkeringsskilt og Charlie Austin. Ja, Charlie Austin.

Vi skrur tiden noen dager tilbake. QPR gikk nylig på en real smell mot fotballgigantene fra Rotherham United. Skuffelsen over det forventede bortetapet mot divisjonens desiderte bunnlag var i utgangspunktet ikke allverden for en QPR-fan som har vært ute en vinterdag før. Likevel, sånt biter litt, og det hjelper ikke at presumptivt gode naboer gjør det de kan for å vri kniven rundt.

Fryktet parkeringsskilt
Atle Homb-Vesterås' parkeringsskilt har en fryktet symboleffekt på samtlige fotballsupportere i nabolaget som pryder Mjøsas vestlige bredd. Området er proppet til randen med supportere som har skjønt poenget - at man trenger ikke holde med ett bestemt lag fordi alle andre følger det samme laget.

Og det var en av disse supporterne som sto bak skadeverket på det omtalte skiltet, et skadeverk som fikk selveste Kripos til å rykke ut til Gjøvik med blålys og hjelmer. Etter intens research har vi klart å spore opp synderen, som har valgt å stå frem eksklusivt for qpr.no.

- Dette tok nok mer av enn det jeg kunne forutse, innrømmer Tore Jøranlid, Southampton-supporter siden tidlig åttitall.

Så kommer historien om hvordan han endte opp med å fornærme en QPR-supporter på det groveste.

- Vi driver og rydder ut av kontorene på grunn av flytting. Under denne prosessen fant jeg et Oldham-skilt i en eske med ting som skulle kastes. Da kom ideen, forteller Jøranlid.

- Men... Charlie Austin?

- Ja, på mange måter trigget det hele greia. Nylig ble Austin skadd i en kamp i Europaligaen, og er ute i hele fire måneder. Jeg ble litt irritert, fordi det var jo nettopp QPR vi hentet ham fra. Så slo det meg at det kunne være en tanke å ha det litt moro med Atle, sier 45-åringen.

Oldham, avd. Gjøvik
På et øyeblikk ble det produsert et worddokument med bilde av tidligere Oldham-spiller Gunnar Halle. I samme dokument fremgikk det at Homb-Vesterås var innlemmet i Oldham, avd. Gjøvik.

- Atle har vært ganske striks med denne parkeringsplassen, riktignok med humor involvert, der som ellers. Så jeg klarte bare ikke å dy meg.

- Vi kan jo ta et annet eksempel på hvordan han blander fotball og humor. Ved skolestarten i høst fortalte han elevene at den første som dukket opp i klassen med QPR-trøye på, skulle få gå først på biblioteket. Det tok jo ikke lang tid før en av guttene fulgte rådet. Sånn sett er han jo drivende flink på markedsføring, gliser Jøranlid.

Lunsjpause
Og når det gjelder røverstrekene ved hagegjerdet, foregikk det omtrent slik:

- Jeg valgte å gjøre det i lunsjpausen, for da regnet jeg med at ingen var hjemme. Samtidig hadde jeg et håp om at det ville ta lengre tid før det hele ble oppdaga. Men slik gikk det altså ikke, sier Jøranlid, som i likhet med naboen er lærer.

Han forteller at de har hatt flere småfeider av det humoristiske slaget, både muntlig og på Facebook.

- Lun sarkasme
- Atle er jo en hyggelig fyr. Samtidig er han ikke den mest beskjedne i forhold til å kommentere andres lag. Det er lun sarkasme på sitt beste, sier Jøranlid.

Årsaken til at det ble Southampton skyldtes en noe tilfeldig omgang med fotballkort.

- Vi gutta møttes og spilte mot hverandre. Det vil si, vi kastet ett og ett kort ned på bakken. Den som hadde kortet som landet med spillerens ansikt opp, vant den andres kort. I et slikt tilfelle endte jeg opp med bare ett kort igjen. På det kortet var det en Southampton-spiller. Dermed ble det mitt lag, forteller han.

 


Matthew Le Tissier er utvilsomt en av de beste fotballspillerne som noengang har spilt i engelsk fotball. Han er også Tore Jøranlids største fotballhelt.
I dette SkySports-portrettet får vi vite mer om karrieren til Le Tissier. Vel verdt de nærmere femti minuttene det tar å se, selv for en QPR-supporter.