Navn: Kåre Svang
Alder: 48
Bosted: Hønefoss
QPR-supporter siden: 73/74 sesongen

Hvorfor QPR
Tre hovedgrunner:
1. Draktene – de var ikke kun ensfarget som draktene til Liverpool og Leeds – som mine skolekamerater holdt med på første halvdel av 70-tallet. Det var en spennende fargekombinasjon og det eneste laget jeg visste om den gang som hadde stripene vannrette. Rett og slett kule drakter for en 8-9 åring..
2. Navnet og bokstaven Q – jeg var som mange andre fasinert av det kule navnet til klubben, men spesielt at det var et navn med bokstaven Q. Det var ikke mange steder man kunne finne den bokstaven brukt. Kule drakter, kult navn, ingen andre holdt med dem som jeg kjente.
3. Gerry Francis spilte i klubben. Han var en ettertraktet spiller på 70-tallet, var god i tippekampene med QPR, scoret mål og ble etter hvert engelsk landslagskaptein. My man, Gerry Francis…

Første kamp live
Med QPR: 18. april 1987: QPR – Chelsea 1-1
Den aller første: 18. mars 1978: Derby – Birmingham 1-3

Foreløpig siste kamp live
23. november 2013: QPR – Charlton 1-0
(reiser over for å se QPR - Huddersfield 18. januar)

Beste kamp live – og hvorfor
12. april 1993: Everton – QPR 3-5.
Les Ferdinand herjet på Goodison Park. Han scoret hat trick og QPR ledet 5-1 inntil fem minutter gjenstod. Andy Impey og David Bardsley scoret de to andre målene.
Vi rundspilte Everton og det var enorm stemning blant oss på bortetribunen. Var med QPR sin supporter buss til Liverpool og det var en fantastisk tur tilbake til London. Absolutt min beste kampopplevelse med QPR.

Hvor mange QPR-kamper har du sett live
Totalt 57 kamper, pr. desember 2013
37 hjemmekamper, 20 bortekamper. I tillegg kommer reservelags- og juniorkamper, samt treningskamper i Sverige og Norge.

Tidenes QPR-øyeblikk for deg
Jeg har tre no. 1 «live øyeblikk» i England.
Det aller største var nok å få være tilstede utenfor Loftus Road lørdag 7. mai 2011, hvor vi sikret opprykket i det øyeblikket offentliggjøringen fra FA ble kjent om at QPR ikke ville bli trukket noen poeng i forbindelse med «Faurlinsaken».

Gatene utenfor Loftus Road var fylt til randen av QPR supportere og journalister, som alle ventet i spenning på avgjørelsen.
Så kom den – spredte seg som ild i tørt gress – og maken til opplevelse som fulgte de første minuttene og resten av dagen, og etter hvert kvelden skal du lete lenge etter. Først en times jubelscener før kampstart mot Leeds, deretter under hele kampen og så tok det hele av IGJEN på pubene rundt omkring i Shepherds Bush/Uxbridge road-området.

Uansett hvilken pub du gikk inn på så var det synging og fest Alle var kledd i blått og hvitt. Det var vår kveld. En fantastisk ettermiddag og kveld som jeg aldri kommer til å glemme. Det ble sent, men hvor ofte har man slike feiringer når man holder med QPR?

Mine to andre store øyeblikk er kamprelatert; Everton – QPR 3-5, som er omtalt tidligere. Også et minne for livet.
Tar i samme slengen med QPR – Tottenham 1-0, 21. april 2012. Dette ble en fantastisk fotballkamp på Loftus Road hvor Adel Taarabt sørget for målet vi måtte ha.
Og for en nerve og stemning på Loftus Road. Ubeskrivelig.

Andre store øyeblikk er møter med managere og spillere, spesielt Jim Smith, Gerry Francis og Trevor Francis.

Tidenes QPR-spiller
Vanskelig, for det er mange å velge mellom.
Men uansett hvordan jeg vrir og vender på det så kommer jeg ikke unna Gerry Francis. Han var min store helt på 70-tallet, spilte godt på QPR, scoret mål og ble landslagskaptein for England. Han var i samtaler med Manchester United i 77/78, og jeg hadde bestemt meg for å følge han dersom han skiftet klubb. Heldigvis ble han i QPR inntil jeg innså at klubben var viktigere enn enkelt spillere. Utover Francis må jeg ta med Les Ferdinand og Phil Parkes.

Beste spiller på dagens QPR
Robert Green – i konkurranse med Joey Barton.

Hvilken plassering får QPR 2013/14
2. plass, slått av Leicester.

Beste låt noensinne
Queens Park Rangers med Loftus Road Runners
Har singleplata som ble utgitt på slutten av 70-tallet. Fantastisk. Selvskreven ringetone på min telefon!

Favorittartist
Øystein Sunde
Skal det være fest er Hellbillies (jeg er halvt halling) og Creedence Clearwater selvskrevne «gjester». Liker generelt norsk musikk, mange gode artister i landet vårt.

Tidenes bok
11 av Joakim Førsund og Hallgeir Opedal. Utgitt i 2000 på Gyldendal forlag.
En utrolig morsom fotballbok om de to kompisene Joakim og Hallgeir – som reiser på 11 dagers tur til Liverpool for å skrive en fotballbok. Joakim er fotballelsker, mens Hallgeir er fotballhater. De skildrer sine opplevelser disse 11 dagene på svært forskjellige måter. Jeg ler fra perm til perm. Helt herlig og jeg skjønner at ikke alle har samme forhold til engelsk fotball som meg selv.

Ditt favorittsted
Shepherd Bush, London.
Intet over, intet ved siden av, men hytta på Golsfjellet er nærmest.

Favorittmåltid
Ovnsbakt italiensk pizza

Favorittnettsted
qpr.no (hver dag)

Beste TV-program noensinne
NRK sine tippekampsendinger på 70 og 80-tallet.  

Beste TV-program akkurat nå
Mord og Mysterier

Hvilken annen idrett liker du
Veldig mye, spesielt langrenn, skiskyting og hopp

Beste feriemål
Hytta på Golsfjellet (sommer som vinter)

Favorittdrink
Iskald «pint of lager»
Cognac

Kaffe eller te
Kaffe

Favorittforfatter
Joakim Førsund

Favorittskuespiller
John Nettles

Favorittavis
VG

Favorittkomiker
«Asbjørn Brekke» - Espen Eckbo


Midtveis i dette videoklippet kommer høydepunktene fra Everton - QPR våren 1993. Les Ferdinand scoret hattrick i en kamp vi vant 5-3.


Peptalk med Kåre! Fra supportercupen på Snarøya i 2010.