Navn: Bjørn Idar Hansen    
Alder: 52
Bosted: Krokenstranda, Tromsø
QPR-supporter siden: 1974-1975

Hvorfor QPR
Som mange andre var det nok at jeg så laget i tippekamper på tv. Merket meg navnet på laget, draktene, spillere som Stan Bowles og Dave Thomas, og at de ofte vant kamper mot mer kjente motstandere. En annen grunn var nok at det var litt stas å holde med et lag som var bra, men som allikevel ikke var så kjent. I tillegg var Loftus Road et klassisk, flott navn på en stadion, så valget av klubb var vel ikke det verste jeg har gjort.

Første kamp live
Var på Alfheim stadion i Tromsø, 27. juli, 1987. I forbindelse med at Tromsø Idrettslag flyttet hjemmebane fra Valhall til Alfheim stadion, så var Qpr på besøk i Tromsø, og spilte da det jeg mener var åpningskamp på nye Alfheim mot TIL. Mener det var ca. 2000 tilskuere på kampen, som endte med 1-0 seier til Qpr. Les Ferdinand scoret målet.
Første kamp på Loftus Road var Qpr- Norwich i oktober 2006. Artig kamp som endte 3-3, med 2 mål av Martin Rowlands, en av mine største Qpr helter. Var en stor opplevelse å endelig se Qpr på hjemmebane, og bestemte meg for at dette skulle jeg gjenta hvert år.

Foreløpig siste kamp live
QPR - Stoke, 20. april 2013. Skuffende kamp i en skuffende sesong.

Beste kamp live – og hvorfor
Er ikke blant de som kun opplever at QPR vinner når de ser laget spille. Heller motsatt. Hadde vært mye enklere å velge verste kamp live...
Beste kamp må imidlertid bli QPR - Everton i oktober 2012. I en ellers skral sesong var denne litt oppløftende. Kampen endte 1-1 etter en heldig Everton scoring, men hjemmelaget var positivt, og hadde absolutt fortjent å vinne den.

Hvor mange QPR-kamper har du sett live
Har blitt 11 kamper til nå. 8 av de på Loftus Road. Har vært på 3 bortekamper med QPR. Den ene er 6-1 tapet på Stamford Bridge. Var ikke mange igjen i borteseksjonen da kampen gikk mot slutten.

Tidenes QPR-øyeblikk for deg
Tror det må være kampen mot Man City da vi berget plassen i Premier League. Var så dramatisk utover i 2. omgang at jeg klarte ikke å se slutten. At det endte med fortsatt toppseriespill var der og da helt euforisk. Dessverre ble neste sesong en real nesestyver. Ventet ikke vi skulle bli topp 4 i ligaen sesongen 12/ 13, men så ikke nedrykk som et alternativ heller.

Tidenes QPR-spiller
Stan Bowles. Håper å treffe han en gang.

Beste spiller på dagens QPR
Synes ikke det er enkelt å velge beste spiller på dagens QPR, men pga. mange kamper uten baklengs velger jeg Richard Dunne.

Hvilken plassering får QPR 2013/14
1. plass.

Beste låt noensinne
Harvest. Neil Young.

Favorittartist  
Springsteen og Pink Floyd, men bare for det de gjorde på 70 tallet.

Tidenes bok
Mesteren og Margarita, skrevet av Michail Bulgakov. Fin historie som anbefales

Ditt favorittsted
Er halve året borte på jobb, så favorittstedet er egentlig hjemme.
Shepherds Bush er imidlertid ikke langt nede på listen. Gleder meg alltid til en tur dit.

Favorittmåltid
Spareribs med bakt potet.

Favorittnettsted
qpr.no og Ebay.

Beste TV-program noensinne
Må nesten bli ”Hurtigruten, minutt for minutt”.

Beste TV-program akkurat nå
QI.

Hvilken annen idrett liker du
Liker å se på skøyteløp, formel 1 og de store sykkelklassikerne. Ble også fanget av Magnus Carlsen og hans innsats i sjakk vm. Hadde aldri trodd jeg skulle sitte flere timer å følge to som flytter noen brikker.

Beste feriemål
Steder hvor det er sannsynlig at været er varmere og tørrere enn i Tromsø. En del å velge blant da.

Favorittdrink
Lyst øl og mørk dram.

Kaffe eller te
Kaffe.

Favorittforfatter
P.G.Wodehouse.

Favorittskuespiller
Peter Sellers.

Favorittavis
Nordlys

Favorittkomiker
Liker engelske humorserier med Hugh Laurie og Stephen Fry.


Bjørn Idar regner en førjulskamp i 2012 mellom QPR og Everton som et sjeldent høydepunkt fra turene til London.
Og ja, til tross for bare to mål, det skjedde endel i kampen. For å nevne noe, et rødt kort og et mildt sagt sjeldent mål (som vel strengt tatt er et selvmål) signert Junior Hoilett.