Navn: Jens Meyer-Olsen
Alder: 53 år
Bosted: Shanghai, Kina
QPR-supporter siden: Ikke godt å si…

Hvorfor QPR
Mitt kjærlighetsforhold til QPR er… Well it`s complicated… Problemet er at når jeg først fikk øya opp dette laget med de kuleste draktene, var jeg allerede gift med LFC. Og en skiller seg som kjent ikke fra den første klubben sin!
Men som Bjørn Eidsvåg spør om i sangen Forbuden frukt: «E det nå så gale med litt hor – mon tro…?».

Uansett, dette Fruktfatet fra W12 har kommet forførende inn i livet mitt med jevne mellomrom og fristet. Første gang var tippekamper seint på 70-tallet, husker ikke så mye bortsett fra det med draktene da og Gerry Francis!
Andre gang de dukket opp i livet mitt var tidlig 90-tallet. Da var jeg utkommandert til Hustad Leir på et 6 ukers opphold.

Der delte jeg brakke med en rappkjefta kjenning fra Haugesund, Roar E., en herlig fyr med meninger om det meste og stål-peil på musikk, spesielt indie-rock fra England. Jobber i nå som kulturjournalist i Haugesund Avis og har spredd (h)eder og galle i diverse musikkanmeldelser. Til glede for oss med samme musikksmak og til forargelse for enkelte prog-fusion-jazz fantaster.

Nok om det, i 1992 øste han også ut om sitt kjærlighetsforhold til QPR, noe som igjen pirret nysgjerrigheten min.

Tredje gang og den definitive forelskelsen skjedde i 2006 når jeg begynte i Procurement ved Hydro Aluminium Karmøy. Til tross for et par ManU-tilhengere, vil jeg si at fotballkunnskapen var høy i avdelingen. Interessen for ballspill på naboøya vest i havet var enorm. Kollegaen vår Knut Aksnes er die-hard QPR-fan og var primus motor for flere legendariske turer over sundet til UK.

Luton bomtur.jpg
Tidenes bomtur? Unge Knut Aksnes og jeg hadde vært på en rundtur i England og sett kamper og turen skulle avsluttes med Luton-kamp. Det vi ikke hadde fått med oss var at kampen hadde blitt flyttet to timer frem p.g.a Bank Holiday. Burde kanskje luktet lunta da horder av folk med skjerf og programmer kom mot oss da vi nærmet oss stadion.

Disse turene innbefattet kamper langt nedover i ligaene a.k.a. Skyggenes dal, men ble alltid kronet med en stopp innom Loftus eller en bortekamp. Siden den gang har QPR hatt en spesiell plass i hjertet mitt. Har ikke tatt ut separasjon fra LFC, men har nok endret syn på bigami…

Når det gjelder min gjøren og laden på fotballøya har jeg måttet ty til O' Store arkivar Aksnes. Han samler på alt fra gamle bremseklosser til oversikt over hvem han har vært på kamp med i England.

Første kamp live
11.mars 2008. QPR – Blackpool 3-2

Foreløpig siste kamp live
19. oktober 2014: QPR – Liverpool 2-3
Dagen før "kona og elskerinna" skulle møtes var jeg med på supporterklubbens årsmøte på Loftus Road. Storveis!

qpr_lfc 2014.jpg
QPR - Liverpool endte 2-3 denne ettermiddagen. 3-tre selvmål ble utslagsgivende, hvorav to var signert henholdsvis Richard Dunne (hvem andre) og Steven Caulker. Det meste i denne kampen skjedde den siste fire minuttene. Huff.

Beste kamp live – og hvorfor
28. august 2010: Derby County – QPR 2-2
Vi lå under 2-0 til det 91`minutt og scoret to mål på overtid.
Poenget ble feiret på en lokal pub som hadde «Kjøp 5 pints, få 1 gratis». Det blei 6 ja…


28. august 2010. Jens Meyer-Olsen var på Pride park i Derby da Jamie Mackie for evig og alltid tok fast tilhold i fotballhjertet til enhver QPR-supporter, sammen med resten av Neil Warnocks opprykkslag.

Hvor mange QPR-kamper har du sett live
Foreløpig kun 5 kamper. Siden 2015 har jeg stort sett vært på forretningsreise/utstasjonert i utlandet og har ikke fått mulighet til å pleie forholdet. Flytter hjem til Norge i sommer, så da skal vi bøte på dette tallet!

Tidenes QPR-øyeblikk for deg
Kampen mot Derby i 2010.

Tidenes QPR-spiller
Må vel bli Gerry Francis. Av de jeg sett live, så hadde Adel Taarabt det lille ekstra og Kyle Walker var pure class på backen.

Beste spiller på dagens QPR
Ilias Chair

Hvilken plassering får QPR i 2023/24?
Redder plassen – Eneste som betyr noe.

Din favorittlåt
Neil Young – Down by the river

Favorittartist
Akkurat nå: Joakim Thåström, men det blir aldri feil å sette på ei plate med Warren Zevon.  

Ditt favorittsted
Folkepuben, Haugesund og Liarlund Disc Golf Park, Karmøy

Favorittmåltid
Hva enn Emma serverer på restauranten Sichuan Citizen i Shanghai

Favoritt nettsted
qpr.no

Beste TV-program noensinne
QI – med Stephen Fry

Beste TV-program akkurat nå
Lex Fridman, på Youtube

Favorittfilm
Withnail and I

Favoritt TV-serie
Breaking Bad

Hvilken annen idrett liker du
Disc Golf

Favoritt feriemål
London

Favorittdrink
Basil Drop

Kaffe eller te
Kaffe

Favorittforfatter
Akkurat nå: Mick Herron og hans Slough House. Udugelige MI5 agenter som av en eller annen grunn ikke kan sparkes, havner i Slough House. Her blir de grundig vanstyrt av Mr. Lamb, en etterlevning fra den kalde krigen. Han har to mål for dagen; få seg en dram og si opp en eller flere av sine Slow Horses.
Handlingen forgår i London og er så bra skrevet at du formelig kjenner lukten av byen og sidene drypper av fettet fra Fish and Chips.

Ellers er jeg svak for George MacDonald Fraser sine fortellinger om Flashman. En fiktiv viktoriansk offiser på 1800-tallet, som stadig blir sendt ut på oppdrag for dronningen i det engelske imperiet. Vår feige antihelt gjør alt han kan for å gjemme seg unna krigshandlingene. Han lyver, bestikker, bedrar, spiller død eller tar dekning på kjøkkenet.

Dette fører til at han som eneste overlevende får nok en medalje for sine heltedåder. Det er jo ingen igjen til å berette om hvilken feig faen han egentlig er.
Handlingen tar utgangspunkt i virkelige historiske begivenheter, sett gjennom øynene til Flashman der han gjemmer seg under en seng på et horehus eller flykter hals over hode med en illsint lokal mobb etter seg.

Tidenes bok
Sapiens av Yuval Noah Harari. Burde vært obligatorisk pensum for alle homo sapiens.

Favorittskuespiller
Robert De Niro

Favorittkomiker
Ricky Gervais og Dave Chapelle