Av ALLAN KLO

Millwall åpnet desidert best, og trykket oss tilbake de første tjue minuttene. Nærmest kom de da Maierhofer headet like utenfor.
Selv spilte vi slurvete og ble åpenbart tatt på senga av bortelagets særdeles friske start, som fortalte det meste om hvorfor laget er 4. best på formtabellen og ubeseiret på de 6 siste kampene, hvorav tre strake borteseiere har sendt klubben over nedrykksstreken.

Austin
Vi kom etterhvert mer med i kampen. Både Ravel Morrison og Charlie Austin hadde gode sjanser til å sende QPR i ledelsen. Like før halvtimen fikk Austin ballen på ti meter etter godt forarbeid av Morrison. Skuddet traff dessverre utstrakt Millwall-fot og ballen gikk ut til corner.

Noen minutter senere var det Niko Krancar´s tur. Et nydelig løp langs venstresiden endte med et skudd fra spiss vinkel Millwall´s keeper Forde fikk slått vekk.
To minutter inn i overtiden burde Morrison ha scoret, men headingen fra 5 meter fikk Forde slått over på mirakuløst vis.

Millwall var langt fra ufarlige, og nevnte Maierhofer hadde to gode forsøk før omgangen ebbet ut. Alt i alt en særdeles underholdende omgang med to angrepsvillige lag.

QPR-dominans
2. omgang startet med en noe roligere spillestil fra begge lag, der vi burde tatt ledelsen allerede etter sju minutters spill. Austin kom alene gjennom, men klarte ikke å overliste Forde. Før dette hadde Barton en fin mulighet fra 16-meterstreken, men volleyskuddet gikk langt til side for mål.
Millwall så ut til å ha rast i fra seg, for det var svært langt mellom de gangene de kom til muligheter.

For vår egen del var det svært hyggelig å se Charlie Austin i godt slag. Hele tiden spillbar, og som oftest i scoringsposisjon. Headingen etter 60 minutter var det sus over, men altså like utenfor.

QPR var utilnærmelig i denne delen av kampen, og det meste av lufta virket slått ut av bortelaget. Det kraftige presset fikk da også sin belønning.

Straffespark
Et knapt kvarter før slutt gjorde Millwall´s Jackson en merkelig manøver like innenfor 16-meterstreken, da han hoppet opp og handset Hoilett´s harde innlegg.
Straffesparket satte Austin i mål godt til venstre for Forde, som minuttet før pådro seg gult kort for protester.
Målet og et rungende Loftus Road ble plutselig en perfekt kombinasjon under vårsola. En fullt fortjent ledelse.

Alle i angrep
Millwall kastet nå det meste framover, og fikk avgårde to gode skudd de siste fem minuttene. Det ene, et frispark, seilte over muren mens Green ble stående som en saltstøtte på streken. Ballen traff tverrliggeren...
Skudd nummer to kom et par minutter senere, men da sto Green´s klyper i veien for skuddet som hadde retning mot krysset.

Keepertabbe
Så kom utligningen, og med Green i en ufrivillig rolle.
Skuddet fra Scott Malone hadde retningen, men vår keeperhelt klarte på merkelig vis å dytte ballen videre inn i nettet. Den vil nok keeperen vår tenke på utover kvelden.

Det er god grunn å føle seg snytt, fordi vi hadde tross alt de fleste sjansene. Men 1-1 mot en desperat nedrykkskandidat i relativt god form får vi kanskje ta med det positive - at spillerne fikk en solid gjennomkjøring i et intenst tempo, et spillemønster vi sannsynligvis vil få se igjen i playoffkampene.

Neste helg venter Barnsley, som etter 1-3 i Middlesbrough er klare for League One.

Wigan, Reading eller Brighton?
Den største overraskelsen sto kanskje Blackpool for, som slo Wigan. Dermed falt Wigan ned til den siste ledige playoffplassen, riktignok med en hengekamp til gode.

Men det setter et par sprsmålstegn rundt hvilket lag vi kommer til å møte i playoffkampene. De siste ukene har usikkerhetsmomentet ligget i hvorvidt vi spiller første eller andre kamp på hjemmebane- mot nettopp Wigan. Nå er det altså blitt svært tett om 5. og 6. plass, der Reading og Brighton er med og kjemper om sluttspillplass.

Dagens resultater gjør også at vi nå er sikret hjemmekamp i den siste semifinalen, uavhengig motstander.