Av DAG HÅKON HELLEVIK

Skulle vi noen gang satset hus og heim på et resultatips før avspark skulle det vært for denne kampen. De fire siste oppgjørene mellom disse to var alle vunnet av bortelaget, med to scorete mål! Det tallet er nå fem!

Slik så det ikke ut fra avspark på Ashton Gate, da hjemmelaget umiddelbart tok kommandoen. Nahki Wells var en meget tilstedeværende trussel. Han var heller ikke den eneste, noe vi fikk bekreftet da Seny Dieng leverte det som i ettertid ble en matchavgjørende redning etter bare 10-12 minutter. Paraden på Zak Vyners heading fra kloss hold etter et frispark var det Gordon Banks-klasse over!

Redningen blåste liv i bortelaget som eide omgangen derfra og ut. Det første forsøket endte med at Ilias Chair fikk skutt fra skrått hold etter en glimrende kontring, men Dan Bentley kom ut og blokkerte. Noen minutter senere var Citys keeper sentral igjen. Chris Willocks langskudd traff stolperota, og returen traff keeperen i bakhodet der han lå langflat. Ballen rikosjerte til Stefan Johansen som ga Rangers 1-0 fra en trang vinkel.

Tyler Roberts ga oss 2-0 bare tre minutter senere da han strakk ut et laaaangt bein på et innlegg fra Kenneth Paal etter en strålende Willock/Paal-kombo på venstre side! Den walisiske spissen hadde til og med rukket et farlig skudd mellom de to scoringene, han sprintet forbi en forsvarer etter å ha startet tre-fire meter bak og fyrte av fra 16 meter! Slik fortsatte det omgangen ut, men skuddene gikk forbi mål eller ble blokkert av et desperat hjemmeforsvar. Vi var rett og slett glimrende og burde ha ledet 3 eller 4 mot null før pause! Chris Willock hadde den tredje ballen inne etter et glimrende fremspill fra Ethan Laird, men TV-bildene viste at avblåsningen for offside heldigvis var korrekt!

Andre omgang ble mindre intens, men vi hadde fortsatt kontroll selv om City nå hadde mer ball. Våre sidebacker Paal og Laird var meget gode både forover og bakover, og de samme superlativene fortjente også  mitbaneduoen Johansen og Field. Og mens vi snakker om duoer, i midtforsvaret var Jake Clarke-Salter og Leon Balogun også på høyden, til tross for at de aldri hadde spilt sammen før. Clarke-Salter hadde bare en kamp fra før, serieåpningen i Blackburn, og Balogun ikke mer enn tre han heller. Jake Clarke-Salter måtte dessverre gå av etter noe som ved første øyekast virket som en muskelskade av den typen som har holdt ham yte av omløp i en måned, men vi er senere blitt forklart at det bare var krampe.

Da reduseringen kom hadde den et sterkt innslag av Donald Duck. Leon Balogun fikk dagens eneste dårlige touch. Han stanset et innlegg fra høyre, men ballen spratt mellom beina hans og havnet hos Wells på femmeterstreken. Da gikk det som det ofte gikk da samme Nahki spilte for oss! Spissen fikk et par sjanser til etterpå, men han var heldigvis kollegial nok til å sette den ene over mål og den andre ved siden av!

QPR har nå vunnet tre ligakamper borte på rad på Ashton Gate, men samtidig har City vunnet ikke mindre enn fire på rad i W12! Det er virkelig på tide med en hjemmeseier snart, men den er forlengst bestilt. Den kommer i siste serierunde i mai når QPR spikrer plassen i neste års playoff-turnering!