Av STEINAR SÆTHER

Fram til om lag halvveis i første omgang lørdag så det ikke så bra ut. Så var det noen som skrudde på bryter`n. Resten av kampen var det taklingvilje, krigervilje - seiersvilje!
Alle tre målene blei kriga inn, ett av dem var sjølmål men Vargas hadde sendt oss til himmels uansett. Tre poeng det lukta litt svidd av!

Kort pause, så vender bussen nesa mot Wales, et landskap vi ikke har så veldig gode minner fra samme hvilken arena vi har besøkt. Swansea har Gary Monk i styrhuset og han må sies å ha styrt båten ganske bra etter at han tok over i februar i år. Plassen blei redda med ålreit margin, nå har han manøvrert dem til en foreløpig åttende plass. De viktigste tallene så langt ser slik ut: Totalt har de 19 poeng som kommer av 5-4-4 og 17-14, hjemme på Liberty Stadium har de prestert 4-2-1 og 11-5. Hjemmetallene er sterke, her har de slått Burnley, WBA, Leicester og Arsenal, samt Everton i ligacupen. Tapet kom mot et Southampton på flybensin, på omtrent samme tidspunkt vi tapte 1-2 på St. Mary`s. Lørdag blei de holdt til 1-1 av Neil Warnocks Crystal Palace etter å ha dominert kampen stort. 

Et viktig poeng fra den kampen er at CP utligna svanenes ledelse. Dette var ikke første gangen denne sesongen at en ledelse blei omgjort til uavgjort eller tap. Hele tolv poeng sies det, har endt i søpla...

Er det noen vi skal holde et nærmere øye med, må det bli spesielt to mann, toppskårer Bony som har en mindre enn Austin, og en islending med et øye for målgivende pasninger, gode Sigurdsson. Hele åtte nest siste berøringer er mest i PL i høst. Til sammenligning har Vargas og Fer to slike for oss. Routledge kan være en nøkkelspiller, om han starter.

Huff, som vi misliker bortebaner. Seks tap på seks kamper er ille, sånn blir det nok når deler av eller all sjøltillit, står igjen på Loftus Road når bussen starter opp. 0-1 i nordøst var spillemessig mediokert, dårligere enn de to foregående mot Chelsea og Southampton. Om han ikke gjøre mange endringene vil jeg tru at Harry satser på et lag med fart framover tirsdag kveld, og da er begge chilenerne våre med - som de altså ikke var mot Newcastle.

Skader og suspensjoner: Vel, av siste årsak er det ingen som er ute på noen av lagene, Dunne har hvilt ferdig sin ene kamp. Ei enslig svane er bekreftet ute, midtstopper Fernandez, mens to andre er litt usikre. De blir klare, sies det dog. Sandro er ute sammen med Faurlin og Taarabt, det veit vi, mens både Yun og Zamora trolig er kampklare - som det ser ut seint mandag kveld.

Dunne i stedet for Onuoha? Stødighet kontra fart mot Bony? Et åpent spørsmål får av meg et åpent svar. Harry sjefer! Jeg tipper ellers at Zamora, om han blir klar, overtar for Kranjcar fra start. Nei, jeg sa ikke at jeg var enig, men det er i tilfelle litt typisk Harry.

Jeg vingler mellom U og et tiltrengt bortepoeng, og en ettmålsseier til svanene. Ender til slutt på U siden vi stiller forsterka siden forrige bortekamp og svanene ofte gir bort poeng.