Da er det endelig avspark for vår andre sesong i Premier League. Etter å ha klart oss med minste mulige margin på andre sida av sommerferien, ser vi nå oppover tabellen.

God spillermiks
Sommer`n har vært god med en Fernandes som delvis rundhåndelig har gitt Mark Hughes de midlene han har ønska. Spillergruppa er utvilsomt styrka med navn som Hoilett, Park, Green, Johnson, Fabio og Nelsen. Vi har nå ei fin blanding av rutine og ungt talent, og det fins fortsatt penger å bruke fram til overgangsvinduet stenger - sjøl om jeg tipper det maksimalt blir èn spiller inn.

Torsdag kom lista over hvilke spillere som har fått hvilke nummer, og det var vel ikke akkurat den aller største overraskelsen at vår forrige lagkaptein ikke var nevnt siden han uansett ikke vil spille før "langt der framme".

Swansea
Svanene har skifta manager. Managertalentet Brendan Rodgers klarte ikke å si nei da Liverpool vifta med både bedre lønn og bedre rammebetingelser i form av spillerkjøp og videre spill i Europa.
Inn er den danske legenden Mikael Laudrup kommet. Han har til nå sett midtbanemotoren Joe Allen forsvinne i hælene til Rodgers, et klart tap. Men han har henta inn 3 spillere han kjenner fra sin tid i Spania.

Den som skal erstatte Allen heter Michu og har fysikk nok til PL og kommer med en flott skåringsrate. Forsvareren Chico er også spansk og De Guzman er kanadisk med nederlandsk pass etter spill for U21-landslaget og Feyenoord, og til sist Villareal.

Sinclair
Spennende spillere dette, og med lite endringer ellers i spillergruppa ser det ganske bra ut (også) for deres andre sesong i PL. Dere som eventuelt så OL-fotball husker kanskje at vårt gamle Chelsea-lån Scott Sinclair skåra et av Storbritannias mål i turneringa. I følge ryktene skal Man City være nysgjerrige på hans tjenester.

Michel Vorm står fortsatt i mål. Forrige sesong holdt han nullen ikke mindre enn 13 ganger, noe som er imponerende av unggutten i premieresesongen. Leon Britton kjemper fortsatt som ei... løve. Danny Graham vil fortsette å skåre mål og Gary Monk har nok heller ikke endret seg fra å være en ganske klassisk midtstopper. Da er de på papiret største stjernene nevnt.

Statistikken på vår side
Mens vi reiste på trenings-, kamp- og misjoneringstur til østlige breddegrader tok Laudrup sine karer med vestover til USA og midtvesten og fikk gode opplevelser der.
Svaneflokken går inn på Loftus Road lørdag med samme optimismen som oss. Med 4-0 og 3-0 på de to siste kampene mot svanene hjemme, og stor optimisme i gruppa, er waliserne en ønskemotstander i første kamp. Men det som er viktigere enn storseier er 3 poeng og flust av gode opplevelser.

Mitt kamptips for dagen blir 2-1 til oss!