Av STEINAR SÆTHER

Endelig er landslagspausa over! Noen har hatt det gøyere enn andre rundt omkring - dere skjønner hva jeg mener. Vi som er involvert i the real thing, championship, foretrekker ofte dette framfor pausene. Men ikke for det, vi får oss noen tryninger her også. Foreløpig tyder det på at mannskapet vårt vil gjøre det bedre denne sesongen enn tilfellet var sist - sjøl om tapet i Cardiff for serieleder`n var fortjent. Vi var langt fra sjanseløse i den kampen, vi må "bare" få luka vekk disse personlige feilene i forsvaret. De koster oss poeng!

Mick McCarthy og gråtassene i Ipswich ser ikke lenger så grå ut. Etter flere uspennende sesonger har starten nå vært positiv, og laget har spilt seg til en litt overraskende sølvplass med først 4 seiere og seinest det eneste tapet, 0-2 hjemme for Fulham. De 4 seirene har kommet over Birmingham 1-0 hjemme, Barnsley 2-1 borte, Millwall hele 4-3 borte og Brentford 2-0 hjemme.

Mange spillere forlot Portman Road i sommer fram til vinduet stengte men jeg trur neppe mange av dem er savna. Også flere nye inn, og noen av dem vil heve laget fra tidligere. Dermed er ikke sølvplassen helt tilfeldig. Garner kom fra Glasgow Rangers for £1,1 mill allerede i juni, deretter har navn som Adeyemi, Iorfa, norsk-kosovoalbanske Celina og Waghorn blitt henta gratis eller på lån. Det forekommer meg at McCarthy gjorde en god overgangssommer!

Men vi har da fått tre nye tilvekster offensivt vi også. Smyth, Wheeler og Osayi-Samuel er alle tre spennende spillere. Litt bekymringsverdig er det imidlertid at (særlig) midtforsvaret er ubesudla av Holloways hender. Jeg vil tru at Holloway prøvde men ikke fikk napp for en sum vi hadde tilrådelig. Vi kaster som kjent ikke pund og euro etter folk lenger. Vi får heller vinne 3-2 og 4-3 da, enn artige kamper 1-0, ha-ha! Lumley er vår nye benkesliter på keeperplassen etter gode Ingram.

Statistikken vår mot traktorgutta er temmelig god. 4 seiere på rad iberegna bortemøter, og gjestene slipper nesten alltid inn mål på Loftus Road. Det som har vært gjentagende for vår del er at i etterkant av landslagspausene får vi problemer. Håper virkelig at det ikke skjer igjen! Samtidig har september utvikla seg til å bli en dårlig måned for oss...

Lørdag morgen er det kun et par spørsmål rundt spillere fra Ipswich. Vi har ingen bedring blant de halte, men de nye kan få sin ilddåp. Og vil Holloway la Luongo spille, som kanskje er litt i ørska enda?

Seier 2-1 høres plausibelt ut i mine ører, men september skremmer... COME ON U R`SSSSS!