Av STEINAR SÆTHER

Lykken står den kjekke bi, er et gammelt munnhell. Fra å fullstendig dominere den første omgangen og lede 2-1 over Boro på Riverside Stadium, ble det en tung avslutning på kampen. Men la oss raskt gå gjennom de første 45 ekstra lange minuttene. Vi var best i det aller meste som teller på en fotballbane, skårer 2 mål og verden er lysegrønn. Reduseringen kom etter litt dovent forsvarsspill. Så får Boro litt etter litt grep på kampen i andre omgang, og særlig Neeskens Kebano var tegnestiften i rompa. Så blir Seny Dieng utvist etter ulovlig å ha hindret en spiss å passere seg utenfor 16-meteren. Lumley får æren av å redde oss flere ganger etter utvisningen - han storspiller! Men hele laget fortjener honnør for måten de gikk i kjeller`n på.

Fra den ene kanten av England til den andre, faktisk helt til Wales. Swansea inviterer til vårfest hjemme hos seg. Denne byen har mye til felles med de andre byene inne i og utenfor bukta, altså Bristol innerst og Cardiff midt i mellom. De var alle utskipingshavner for slaver i si tid, og de var ditto både før og etter det, utskipingshavner for råstoffer henta i indre strøk av grevskapene, så som kull og kobber. Byen fikk kjælenavnet "copperopolis" den gang da, og bærer det fortsatt med seg. Elva som renner gjennom byen heter Tave. Som skrevet i tidligere analyser, er navnet feilaktig forbundet med Svanesjøen (ja, hva hadde egentlig Pjotr Tsjajkovskij her å gjøre?). Navnet kommer fra vikingtida da danskekongen Svein Forkbeard (Gaffelskjegg), ja, du leste riktig, inntok området, blant annet øya like utenfor byen. Da ender vi således opp med Svein`s øy. 

Swansea er en populær by å spille inn filmer og tv-serier i. Noen av de som britene ser og har sett mest på gjennom de seinere årene, er spilt inn her. Byen er temmelig stor, den har en populasjon på 241 tusen, og med området rundt - Urban area - passerer de 300 tusen. Om en skal nevne kjente personer herfra, må det bli poeten Dylan Thomas, som Bob Dylan tok navnet til (sistnevnte heter jo egentlig Robert Allan Zimmerman), og skuespilleren Catherine Zeta-Jones.

Sesongen har vært generelt god, med noen få glipper underveis. De har plassert seg som nummer 3 med 76 poeng som er henholdsvis 6 poeng bak Watford på andre plass og hele 14 bak opprykksklare Norwich. Formen har vært litt nede en periode før de snudde til det bedre igjen, med 2 seiere og en uavgjort på de 3 siste. Til Reading på 7. plass er det nå hele 9 poeng. Spørsmålet blir, når det er 4 kamper igjen av sesongen, hvilken plassering innafor sluttspillsonen de ender på. Svanene har opparbeidet seg 19 plussmål som Ayew og Lowe skal ha mye av æren for. De to aleine har 28 til sammen!

Manager Steve Cooper vil helt klart savne toppskårer Ayew som måtte av banen allerede etter 8 minutter i kampen mot Wycombe lørdag. Kan Lowe klare brasende med en annen ved siden av seg? 2 mann fikk etterlengtet spilletid etter langt skadefravær lørdag, mens det er tvil om 2 andre kan bli klare. Warburton vil savne Cameron som ikke blir klar til Wales-turen i dag, dog er det mulig han vinker og sier hei mot Norwich lørdag. Dieng står over denne kampen etter det røde kortet sist - Lumley er en super erstatter. Ellers ingen endringer.

Svaneflokken må være favoritter i dag. De må vinne de gjenværende kampene og samtidig håpe at Watford gjør som de gjorde mot Luton lørdag som var, tape dem. Vi er fortsatt i trenden som sier seier og tap annenhver kamp, eventuelt uavgjort når vi ikke taper. I kveld ser jeg for meg nytt tap, f.eks 1-2, eller kanskje vi kan få med ett poeng. Men vi får som vanlig telle opp henimot klokka 22.00.