Av STIAN KARLSEN

Bohemen Stanley Bowles, født julaften 1948, er en av tidenes største QPR-ikoner. Han var lagets kanskje største stjerne i perioden hvor QPR hadde størst suksess på midten av 70-tallet, og av mange fremdeles rangert som vår beste gjennom tidene. 

Alzheimers
Barna hans publiserte nyheten om hans sykdom på hans egen facebook-fanside lørdag.
 
- Vi vil at det skal være kjent at vår far beklagligvis har utviklet en form for Alzheimers. Tilstanden gjør at han finner det ekstremt vanskelig å signere autografer etc. 

- Vi vil være takknemlige at de som kommer i kontakt med ham viser förståelse i denne situasjonen. Vi, på vegne av vår far, er takknemlige for at fansen fremdeles viser så stor interesse for ham. 

Karrieren
Han begynte karrieren i Manchester City, før opphold hos Bury, Crewe og Carlisle  førte ham til QPR i 1972. I løpet av 315 kamper ble det 97 mål før han forlot Loftus Road i 1979. Høydepunktet var nok sesongen 1975/76 hvor han var en vital del av det legendariske QPR-laget som var svært nær å bli seriemestere. 

Etter tiden i QPR fortsatte han karrieren, uten like stor grad av suksess,  frem til 1984 da han la skoene på hyllen mens han spilte i Brentford. 

Drikking, kvinner og gambling
I tillegg til å være en strålende fotballspiller, så gjorde Bowles seg også godt bemerket utenfor banen. Han var glad i "det gode liv" og gikk sjeldent av veien for en god fest med kvinner og skyhøy gambling som to av hovedingrediensene. Dette livet er nøye beskrevet i hans selvbiografi fra 1996. 

Vi ønsker Stan Bowles all hell og lykke til i kampen mot sykdommen og minnes ham på best mulig måte: