To drittmål i mot i første omgang mot østkanthammerne besegla nok et tap for oss. Men det var ikke bare målene vi slapp inn som var til å snufse av. Nei, spillet generelt var dødt. Vi tapte de aller fleste duellene på midtbanen mot spillere som virka større og sterkere enn oss.

Ytterpunkt på midtbanen
Først 10 min ut i andre omgang fikk vi fart i rævva. Da kom Taarabt og Diakitè inn og satte fart i alt de foretok seg. Taarabt satte både fart og finter og skjøt oss vakkert tilbake i kampen mens Diakitè et par ganger satte strake føtter i østkanthammerne - og dermed var vi kun 10.

Vi fikk igjen bevist at vi sliter bakerst. Ved begge baklengsene mangla vi samhandling. Ingen visste f.eks hvem som skulle dekke på bakerste stolpe.
Og vi rota sant å si ellers også.
Selv om Cesar ikke var veldig heldig på 0-2 så holdt han oss inne i kampen ved andre anledninger, samtidig som Cole m/venner var ganske ineffektive. Greit, vi skapte etterhvert noe selv også men vi tapte fortjent.

Vi stiller nok med den samme fireren bak igjen siden de andre fire er skadet fortsatt. Vi trenger sårt at samhandlingen bedres fortere enn klokka slår 16.00 norsk tid lørdag, for Birminghams beste mannskap er i god nok form til en sjetteplass - i motsetning til oss som er i bånn av bakken.

Flyt i Birmingham
WBA står fram som et bedre lag enn i fjor selv om mannskapet er temmelig likt. Mens vi hentet inn et helt lag i sommer og høst hentet endelig-ute-av-assistentrollen-manager Steve Clarke inn 4 viktige spillere, og plutselig er flyten der.
Ikke for det, de vil naturlig nok slite med å bli topp seks, men inne blant de ti er å forvente.

Knallstart
Årets start er den beste for WBA noensinne. 3-2-1 er de hyggelige tallene. Det eneste vi har felles er de to uavgjorte :-(-
Et kort blikk på mannskapslista viser kvalitetsspillere som Odemvingie (en personlig favoritt), Olsson som er den med flest avklaringer i forsvaret av alle i årets PL, Morrison, Mulumbu, Long og den nye høyrebacken Popov. Så da slår sikkert Lukaku, Dorrans, McAuley eller Gera til i denne kampen... Og når de slipper inn lite mål er det også pga målvakta Foster.
Dette for å illustrere hva vi skal opp mot på The Hawthornes.

Berg-og-dalbane
Vi må ta tak i det positive fra kampene mot Chelsea, Tottenham og andreomgangen mot West Ham.
Vi opplevde at vingspillet var fraværende mot Hammers da Park og SWP bekledde disse posisjonene. Men dette er da heller ingen naturlige posisjoner for disse karene.

Kaptein Park og SWP er langt bedre i posisjonene som Faurlin og Granero innehar sentralt.

Start for Taarabt og Hoilett?
Diakitè er en ikke-sak i denne kampen ettersom han fikk èn kamps suspensjon.
Taarabt og Hoilett er spillerne som SKAL bekle venstresida av midtbanen, så kan Mackie eller eventuelt Park, som er høyrebeint, ta seg av det som skal skje på høyrekanten.
Men holder Taarabt i 90 min nå? Kanskje er det en idè at Taarabt starter og at Hoilett overtar når marokkaneren vår trøtner?

Formasjoner
Nå har jeg tatt utgangspunkt i 4-4-2 med Zamora og Cissè fremst. Men min favoritt er og blir 4-2-3-1.
Da kunne min startoppstilling i vår skadesituasjon blitt sånn: Cesar - Onuoha (Mackie), Mbia, Nelsen, Hill (Hoilett) - Faurlin, Granero - Taarabt (Hoilett), Park, Mackie - Cissè (Zamora).
Som nevnt på forumet etter mandagskampen er linken mellom Taarabt og Cissè noe å bygge videre på.

Til denne kampen, som jeg ikke får sett, leverer jeg inn følgende tips: 2-1 til WBA, særlig pga nåværende form på lagene.