Av DAG HÅKON HELLEVIK

Det forteller David McIntyre i West London sport, en av journalistene som følger QPR aller tettest. At det ble gjort kort prosess med Kpekawa var også ment som en advarsel til andre yngre i klubben, mener han å vite.

I mai var Cole Kpekawa en av de som fikk vite at manageren vurderte ham som en spiller klubben kom til å satse på. Han fikk da også spille flere kamper mot slutten av sesongen. Meldingen som ble gitt var at Cole hadde alle muligheter til å slå igjennom i 2016/17, men han ble også fortalt at Jimmy ikke var fornøyd med hans treningsinnsats og fysiske form. Han fikk grei beskjed om å komme tilbake etter fotballferien i svært god fysisk forfatning.

Vurderingen da treningen startet i juni var imidlertid at unge Kpekawa ikke hadde tatt dette rådet alvorlig nok, og at dette heller ikke bedret seg utover i Silly Season. Dessuten kom han også for sent til trening ved noen anledninger. En samtale med Hasselbaink om disse temaene førte til at Coles agent begynte å markedsføre ham i det stille til andre klubber, og da dette ryktet kom tilbake til manageren var løpet i realiteten kjørt. Cole Kpekawa ble fjernet fra førstelagstroppen og satt til å trene sammen med det U18-laget han for ikke så lenge siden hadde spilt på, og da Barnsley kom med et bud var ikke QPR sene å be.  Rangers fikk nærmere en halv million pund for en egenprodusert juniorspiller, og Jimmy fikk sendt en entydig beskjed til alt og alle fra A-stallen til puttestallen: Hvis du vil spille for meg gjør du som jeg sier og du tar jobben din på alvor. Hvis ikke kan det være det samme, uansett hvor lovende du ellers måtte være.

Cole Kpekawa er fortsatt en svært lovende fotballspiller som utmerket godt kan komme til å stige i gradene etter å ha spilt for Barnsley en periode. Han er fortsatt en championshipspiller, og det for et lag som har overrasket svært positivt i sesongstarten. David McIntyre forteller for øvrig at det var liknende innvendinger mot holdninger og treningsiver som i sin tid fikk Harry Redknapp til å selge Danny Simpson til Leicester. Danny skjerpet seg, og vi vet alle hva som skjedde med ham i mai i år. Det er bra for Cole Kpekawa hvis han tar seg sammen seg etter dette, og enda bedre for QPR dersom Jimmy Floyd Hasselbaink nå har satt seg i så mye respekt internt at liknende slurv og slendrian ikke sprer seg til andre i troppen.