Mark Hughes har fått skikk på hjemmeformen til QPR og står nå med fire strake trepoengere på Loftus Road. Disse resultatene har kommet etter stram organisering kombinert med vilje og tæl.

Selve beviset på dette er Adel Taarabt. Mot Tottenham på White Hart Lane ble marrokaneren tatt av banen i pausen etter og ha spilt forferdelig. Han luntet rundt ute på gressmatten og feilpasningene var flere enn de som traff medspillere. Nå ser vi en Taarabt som jobber knallhardt. Spesielt defensivt imponerer talentet og nå¨ser det også ut til å ha løsnet offensivt.

De Utvalgte
Selv om Cisse var tilgjengelig etter sin karantene valgte Hughes og utelate ham fra de 11 utvalgte. Han holdt seg til de spillerne som har prestert jevnt bra den siste tiden. Kenny sto som vanlig bakerst og foran seg hadde han nå en backfirer som er i ferd med og spille på seg selvtillit. Onuoha,Ferdinand,Hill,Taiwo har den siste tiden vært vår faste backrekke og så også denne kvelden.
Hughes fortsatte med fem midtbanespillere som sist. Mackie,Barton,Derry,Diakite og Taarabt begynner også å kjenne hverandre på banen. Ensom ulv på topp var nok en gang Zamora.

1 omgang
QPR startet kampen friskt og hadde flere tilløp det første kvarteret uten at man om nærmere enn et litt tafatt skuddforsøk fra Mackie. Tottenham ser slettes ikke ut som det laget de var tidligere i sesongen, men de begynte å ta tak i ballen stadig mer utover i omgangen. Selv om de hadde høy ballbesittelse klarte laget fra nord-London ikke produsere sjanser. QPR hadde bestemt seg for lavt press og ved enkelte anledninger presse kollektivt høyt og intenst for å forsøke å vinne ballen høyt. Dette fikk Tottenham-forsvaret og keeper Friedel ut av balanse flere ganger. QPR fikk etter 24 minutter ett litt billig frispark på 25 meter når Taarabt går i bakken. Friedel har akkurat dirigert ferdig Tottenham-muren når dommeren blåser i fløyta. Taarabt tar frisparket hurtig, ballen dupper over muren og ned i Friedel sitt høyre hjørne. Godt frispark og oppmerksomt av Taarabt. men ikke veldig imponerende keeperspill av Friedel.
Fem minutter senere får Tottenham en stor sjanse. Van der Vaart svinger et frispark inn foran mål. Frisparket blir klarert tilbake til Van der Vaart som klemmer til fra 16-meteren. Paddy må gi retur på det harde skuddet og Defoe header returen over fra kloss hold. 
Taarabt pådrar seg et gult kort rett før pause da han feller, en gammel kjenning, Kyle Walker rett utenfor seksten nede ved dørlinjen.QPR kontrollerte resten av omgangen og kunne gå i garderoben med en herlig ledelse. 

2 omgang
Kampforløpet i den andre omgangen ble som forventet. QPR la seg lavt og satset alt på å trygge tre poeng og kanskje kontre inn flere mål. Tottenham var svært lite kreative og det ble mange støttepasninger og lite fremdrift. Van der Vaart fikk en bra mulighet etter drøye 70 spilte minutter etter innlegg fra Bale. på halvvolley fra god posisjon skled ballen av foten og et godt stykke utenfor målet til Kenny.
QPR blir presset men forsvarer seg glimrende og har brukbar kontroll på begivenhetene. Etter 78 minutter spiller Taarabt ballen bort etter at QPR har fått frispark mot seg. Dommeren tar straks opp det gule kortet, snur seg og går vekk fra Taarabt for å gi takleren Clint Hill det gule kortet også. Det ser ut som om linjemannen gjør dommer Clattenburg oppmerksom på at Taarabt har gult fra før og han har ingen andre valg enn å ta opp det røde og vise ham garderoben.
Jeg tør vedde underbuksene mine på at Clattenburg aldri hadde gitt gult kort der dersom han visste at Taarabt hadde gult fra før. De gjenværende ti QPR-spillerne lagde en borg rundt egen sekstenmeter og holdt unna resten av ordinær tid pluss fem minutter tillegg. Et par brukbare muligheter kom Tottenham til ved Modric og Dos Santos men ordentlig farlig ble det faktisk aldri etter utvisningen.

Kollektivet
Nå begynner Mark Hughes sin inntreden og bli virkelig synlig ute på banen. Hughes vet hva dette handler om og drar kollektivet i retning resultater. Vi ser et helt lag som kjemper med hverandre og for hverandre. Defensivt ser vi stor forskjell fra hvordan vi opptrådte under Neil Warnock. Nå er det kynisme, defensiv trygghet og resultater som gjelder for alle pengene. Klarer Hughes dette så kommer han til å bli hyllet stort i W12.
Det mest imponerende er hva vi får ut av de fire bakerst på banen. Spesielt midtstopperne våre har spilt seg opp stort den siste tiden. Hill og Ferdinand var begge to meget gode i dag. Taiwo og Onuoha leverte også bra saker. I etterkant ser det også riktig ut og holde Cisse på benken. Zamora gjør sin del av jobben med sin fysikk på topp og ser ut til å finne seg stadig bedre til rette i QPR-leiren.

Røde Adel
Det røde kortet til Taarabt kunne blitt veldig avgjørende. Han forblir nå helt, men kunne fort ha blitt syndebukk her. Tullete av Taarabt og spille bort ballen men Clattenburg må ta mye av skylden for at ting ble så dramatisk. Det røde kortet er forøvrig QPR sitt åttende denne sesongen! Når det røde kortet først kom var det nok flere enn jeg som tenkte tanken på at spill i Premier League 2012/13 røk der og da. Imponerende av resten av laget og trygge de tre uhyre viktige poengene!

 

Nå trenger vi høyst sannsynlig tre poeng for å sikre plassen på de tre siste kampene. Det skal vi klare!

U R'ssss


QPR: Kenny, Diakite (Buzsaky 70), Hill, Derry, Taarabt, Mackie, Barton, Taiwo, Ferdinand, Onuoha, Zamora.

Innbyttere: Cerny, Gabbidon, Traore, Helguson, Cisse, Wright-Phillips.




Dommer: Mr M Clattenburg

Tilskuere: 18,021