Av DAG HÅKON HELLEVIK

Tabelltips er en vanskelig øvelse, og den ble ikke lettere av at quizredaktøren måtte lage helt ny tabell for 2021/22 for å ta høyde for poengtrekkene til Reading og Derby. Vi teller bare sportslig opptjente poeng i denne konkurransen, og dermed ble Derby nr 17 mens Reading ble nr 22 og «rykket ned» i stedet for geitebukkene.

Årets vinner ble Knut Hauglum som scoret 10 poeng etter å ha truffet, helt eller med margin på en plass, på 8 av de 24 klubbene. Deretter trakk vi ut vår danske venn Thomas Paulsen som vinner av hovedpremie nummer to. Han har allerede en norsk QPR-drakt, men nå kan han få en til. Årets trøstepremie sender vi til Ola Vilbo Hanstad.

 Førstepremien i nettquizen gikk til Knut Aksnes etter loddtrekning mot Bjørn Idar Hansen. Begge fikk 18 poeng av 18 mulige og delte topp-plassen, Bjørn Idar ble den som måtte nøye seg med en trøstepremie. Martin Oterholm får også en trøye etter å ha blitt trukket ut blant de øvrige deltakerne.

 Apriloppgaven må oppsummeres før vi gir oss. Spørsmålet var: Hvem er de tre siste tenåringene til å score ligamål for QPR?  

Ebere Eze var en av de mest opplagte svarmulighetene. Han fikk en cameo for QPR som 18-åring i januar 2017 men fant ikke scoringsformen før han dro på lån til Wycombe i august. Da han vendte hjem i januar 2018 gikk han rett inn på laget og leverte to ligamål i mars og april. Han fylte 20 samme år i juni. Riktig svar.

Bright Osayi-Samuel var meget erfaren som tenåring med nesten 80 kamper for Blackpool og deretter QPR. Han scoret imidlertid ikke for noen av disse før han var 20 år og fire måneder, nærmere bestemt i en 3-1-seier for QPR over Birmingham i april 2018. Feil svar.

Ilias Chair rakk også å QPR-debutere som tenåring, men hans første mål kom i den samme Birmingham-kampen som Osayi-Samuel scoret i. Da var han 20 og et halvt. Feil svar.

Aramide Oteh er et av mange talenter som ikke fikk det til på høyt nivå. Han fikk såvidt 20 QPR-kamper og scoret bare to mål. Det ene ligamålet kom imidlertid i januar 2018, og han ble ikke 20 før i september. Riktig svar.

Deretter må vi ganske langt tilbake i tid for å finne flere kandidater. Vi hadde en periode midt på 2010-tallet hvor vi var opp og ned til Premier League under managere som ikke interesserte seg veldig mye for unge spillere. Vi hadde riktignok Tom Hitchcock som scoret et verdensberømt seiersmål mot Ipswich i august 2013, midtveis i det som ble hans eneste 7 minutter på banen i Championship. Han hadde imidlertid fylt 20 i oktober året før. Feil svar.

Neste kandidat er derfor Antonio German som på 20 kamper for QPR scoret 3 mål. To av dem var i ligaen, alle målene kom i 2010, og han fylte ikke 20 før i desember 2011. Riktig svar.

Til slutt må vi også nevne Ray Jones, det største unge spisstalentet QPR har hatt i dette århundret. Han scoret 6 mål for oss, alle som 17-18-åring i sesongen 2006/07. Han døde i august 2007, noe dager før han ville ha fylt 19. Ray er den femte siste tenåringen til å score for oss, men vi spurte altså bare etter de siste tre. Feil svar. Av samme grunn gir vi heller ikke poeng for Angelo Balanta, 17 år gammel da han scoret sitt første ligamål i 2008. Han er den fjerde siste. Feil svar det også.

Fire deltakere hadde de tre navnene rett, nemlig Frode Rekve, Knut Aksnes, Bjørn I Hansen og Martin Skarstein. Ytterligere noen deltakere hadde en eller to rette. Denne gangen har vi ikke tid til å be om tilbakemelding fra noen som føler seg uteglemt, så hvis noen mener seg snytt for premie på grunn av slurv fra quizredaksjonen skal de heller få en trøstegevinst.

Slutttillingen ble da;

18 poeng: Knut Aksens og Bjørn Idar Hansen

17 poeng: Frode Rekve og Martin Skarstein

16 poeng: Magne Buset

14 poeng: Stig Løken og Johanna Sunde

10 poeng: Knut Hauglum

8 poeng: Morten Pedersen

6 poeng: Jostein Baustad og Ørjan Hestetun 

5 poeng: Ronny Pedersen

4 poeng: Martin Oterholm, Steinar Sæther og Roy Hojem

3 poeng: Tore Berntsen og Øyvind Engelsjord

2 poeng: Gjermund Sægrov