Av DAG HÅKON HELLEVIK

 QPRNorwaylogo_220x216.pngTabelltips er noe av det vanskeligste vi driver med her i menigheten, det er ikke enkelt å skulle pirke inn rett plassering på 24 lag som kan svinge svært mye i prestasjonene fra det ene til det neste året. At Kjell fikk poenggivende uttelling for 10 av de 24 er derfor meget bra. Fire av de 10 var helt korrekte plasseringer som ga to poeng hver, blant dem serievinner Leeds. For de seks andre klubbene bommet han med en plass og fikk ett poeng. Ett av disse gjaldt 13.-plassen til QPR. 

Og før noen hopper i stolen av at QPRs 13.-plass ikke ga full uttelling må vi minne om den regelen som sier at vi avgjør denne konkurransen på bakgrunn av tabellen slik den ser ut etter «sportslig opptjente poeng». I klartekst betyr det at vi har Wigan som nr 13 på vår tabell med 59 poeng – og ikke som nummer 23 med 47 poeng. Alle klubbene fra QPR (offisielt nr 13) til Charlton (offisielt nr 22) ligger derfor en plassering lengre ned på vår tabell enn på den offisielle. 

I tillegg til Kjell gir vi hederlig omtale til Morten Pedersen og Geir Wang, som delte andreplassen i konkurransen. Geir hadde poenggivende plassering på 9 klubber, men han klarte konsekvent å bomme på en plassering for de aller fleste av dem. Morten hadde flere helt riktige plasseringer, men færre nestentreff.

Last Man Standing er en utslagskonkurranse hvor deltakerne tipper enkeltkamper over flere serierunder, men i mars i år ble konkurransen avbrutt midtveis fordi serien ble stanset. For å være sikre på at vi ville kunne kåre en vinner på en enkel måte ble tevlingen avgjort ved at de gjenstående deltakerne ble bedt om å tippe datoen for første QPR-kamp etter koronapausen. Den kampen ble spilt 20. juni. Stig Løken og Stein Hanstad kom nærmest, begge hadde tippet 13. juni. Stig vant konkurransen fordi hans tips lå i redaktørens innboks først, og Stein måtte derfor nøye seg med en trøstepremie.