Av STEINAR SÆTHER

Hvorfor må laget bruke 20 min på å sjalte giret opp i fjerde? Vi blir stadig straffa for dette, også på Loftus Road, som mot WBA lørdag som var. Vi blei for første gang straffa ved to anledninger - allikevel kriga vi oss tilbake og vant kampen. Det smaker det fugl av! Det hjelper godt å ha en notorisk måljeger i sin beste form lengst framme, hattetrikset til Charlie Austin var et herlig syn!

Nå er det busstur igjen, som ikke blir akkurat det samme dessverre. En kort tur denne gang, rett opp til Emirates Stadium, men når hjemmelaget heter Arsenal skal en ikke forvente for mye. Arsene Wenger og hans mannskap har prestert ganske bra til nå om en ser høsten under ett, sjetteplassen kan også forbedres med seier over bortegrusomme oss. 

Tallene hjemmelaget kan vise til så langt er: På Emirates 4-3-1 og 16-9, totalt 7-6-4 og 30-21. Hjemmetapet kom 22. november mot et resultatmessig forbedra Man Utd 1-2, på den annen side har de slått Palace, Burnley, Southampton og Newcastle i den rekkefølgen, mens Hull, Man City og Spurs har holdt dem til U i nord-London. 

Gunners har også underholdt Galatasaray, Anderlecht og Borussia Dortmund i Champions League og klarte seg bra, er videre til sluttspillet sammen med tyskerne - som på sin side sliter dramatisk i egen serie. Så klart dette har vært med på å forstyrre serieformen!

En annen og ikke ukjent årsak er nødvendigvis skadefrekvensen på enkeltspillere; mange har vært ute av spill, nå er seks til åtte mann ute, det er Diaby, Ôzil, Arteta, Wilshere, Koscielny og Ramsey uten tvil, mens et par mann til sjekkes mot kampstart halv sju norsk tid. Når det er sagt ser det temmelig sikkert ut at Sanogo, Walcott, Monreal og Rosiscky er tilbake, pluss reservemålvakta Ospina. 

Når vår sørkoreanske venn, venstrebacken Yun, humpa av banen mot WBA lørdag, så det ikke veldig alvorlig ut. Nå er det bekrefta at han blir ute i opptil seks uker. Da er jo valgene Traorè eller Hill. Ellers er innholdet på sjukestua uforandra. 

Et par ting for statistikerne: Harry taper ikke så ofte disse kampene på boxershortsdagen, kun fem av de siste enogtjue. Arsenal på sin side har fem seiere på de siste sju. 

Kampene kommer tett nå. Hva velger så de ulike managerne å stille med? Det spekuleres i om Sanchez og Debuschy hviles hos hjemmelaget, da sier jeg ja takk, for særlig Sanchez utgjør fort en forskjell. Wenger og gutta møter West Ham borte under to døgn etter denne kampen, vi får besøk av Palace under de samme tidsbetingelsene. For min del er jeg villig til å hvile Austin i denne, gi Rio en ny sjanse i midtforsvaret, la Traorè få venstrebacken mot en rask Arsenal-ving, og eventuelt la Hill spille/krige søndag mot Palace, kanskje la kvartetten Kranjcar, Hoilett, Phillips og Mutch utgjøre den offensive delen, med Hoilett som spiss. 

Men dette er gjetting på lavt nivå. Litt høyere nivå er det når jeg hevder at dette skal Arsenal ta uansett og at vi dermed går på den niende bortesmellen. Men jeg er ikke så sikker på at det blir de styggeste siffrene denne sesongen, tap med ett eller to mål virker logisk. Kjører derimot Wenger med fullt mannskap kan det bli verre. Men hvorfor skal han det?