Av STEINAR SÆTHER

Èn omgang godt under middels, omgang nummer to merkbart bedre uten at vi briljerte. Hull tar en litt tilfeldig ledelse da vi taper en hodeduell og ballen ramler rett ned hos en avslutningsklar finne, som igjen har centimeterne på sin side. Positivt at vi utlignet Hull sin ledelse, og måten vi gjør det på er strålende. Pluss i margen hos Odubajo der! Når Chair er klinisk fra kort hold, så det lyst ut med tanke på seier. Lyset slokna 15 minutter på overtid. Årsaken til overtida var som kjent Matt Ingram sin skade som han fikk i kollisjonen med Adomah. Etter å ha sett situasjonen fire ganger i ettertid, forstår jeg at kamplederen lot være å blåse straffe. Jeg er heller ikke sikker på at VAR ville grepet inn og endret avgjørelsen, for det fins "formildende omstendigheter" når sammenstøtet oppstår - selv om Ingram er marginalt for seint ute. Det er det vi i dommerkretser kaller en skjønnsavgjørelse.

To poeng på de fire siste kampene er en nedtur. Likevel rykka vi opp til fjerdeplass igjen, så om vi snarlig klarer å snu trenden er vi tilbake i posisjon til å kjempe om direkte opprykk. Jeg sier ikke at vi klarer det men begge lagene øverst vil få nye perioder med dårligere resultater enn det som forventes. Fulham tapte jo for et imponerende Huddersfield hjemme ved elva tidlig lørdag. Blackburn på tredje (vi har dem lørdag) er i samme uføret som oss nå. Om vi fortsetter å produsere sjanser, og faktisk skårer på dem, bør vi kunne se lyst på våren.

Likevel: Vi har en hemsko! Det som skiller oss mest fra de to på toppen er mangelen på en notorisk målskårer. Vi har mange som kan skåre mål, så langt har tolv av spillerne skåret, noe som gjør det vanskelig å bestemme seg for hvem som skal få ekstra oppmerksomhet når vi angriper. Men de skårer for lite. Med en Solanke eller, ennå bedre, Mitrovic,  i rekkene , ville vi kanskje ledet serien nå. Verken Gray, Dykes eller Austin har dette i seg. Austin har hatt noe av det samme i seg sine yngre og bedre dager, Dykes skårer innimellom men langt ifra nok. Om vi rykker opp trenger vi  noen som skårer langt mer jevnlig, for Willock og Chair trenger noen som kan forvalte bevegelsene og pasningene deres på en bedre måte. Om de blir værende, da.
Blackpool er på langtur i dag. Gjestene begynte sesongen svakt og slet lenge rundt nedrykksstreken, like gjerne under som rett over. Så begynte laget å ta nivået i Championship. Laget til Neil Critchley er nå nummer 15 med betryggende avstand ned til den berømte og forhatte streken. Tallene viser 11-9-12 og 36-38. Borte er tallene 3-7-5 og 18-20. Det betyr som vi forstår at Tangerines kun har tapt 5 av 15 kamper borte, i seg sjøl ganske bra. Det som hindrer dem en høyere plassering på tabellen er antallet uavgjorte. Vi skal være obs! på at de sjelden klarer å avgjøre kampene borte.

Critchley har brukt to mann som målvakter, Maxwell og Grimshaw. Ute på banen er det særlig 4 mann å legge merke til. Spissene Madine, Yates, Lavery samt vingen Bowler. Disse har skåret til sammen 24 mål. Bowler er gammel QPR-spiller, han fikk èn kamp for førstelaget i 2017 etter å ha vært i stallen siden 2013. Så kom Everton med et tilbud, og han reiste dit opp -  for så å bli lånt ut til Hull. Men så kom Blackpool med et nytt tilbud og en ettårskontrakt som går ut etter denne sesongen. I en alder av 32 har han fått mer dreis på karrieren. Han spiller med sjøltillit nå om dagen, scorer jevnlig, og Aston Villa har vært og tatt han i nærmere øyensyn.

Litt til om Tangerines, eller Seasiders om du vil. De 3 siste uavgjorte på reis har vært mot Cardiff, Fulham og Coventry. Ikke alle kan skilte med de prestasjonene. Innimellom der har de både tapt og vunnet hjemme. Om vi ser bort fra dobbelen mot Bristol City og Stoke for lenge siden, har vi kun ett tap på KPFS. I de to siste kampene har vi klart å unngå tap etter å ha blitt tidvis overkjørt. Det er for meg et godt tegn!

Blackpool vil mangle minst to mann i kveld, og det er spørsmål rundt to til. Vi må sjekke både Dykes og Wallace i dag, mens McCallum spilte samfulle spilleminutter for B-laget forrige dagen. Han rykker stadig nærmere og vil være som en ny signering når han gjør sin inntreden snart.

Etter de første kampene i går kveld er vi fortsatt nummer 4. Men sakte og sikkert blir det trangere rundt oss. Opp til Blackburn er det kun ett poeng, ned til Coventry på åttende er det 3 poeng. Vi må snarlig få fart på spillet igjen! På min tippekupong setter jeg HU som sist ettersom Tangerines gode på U.