AV DAG HÅKON HELLEVIK

For ett år siden var motstanderen Norwich, som endte opp med å vinne hele turneringen. Samtidig vant årets motstander Fulham Premier League for U18-lag. Så to tap på to kamper er ikke nødvendigvis representativt for hvor gode QPRs juniorer er sammenlignet med motstandere fra nivået over.

Steve Gallens gutter, engelske mestre på U18 nivå to i vår og suverene serieledere på samme nivå i høst, tapte denne kampen på to kjappe mål imot midt i første omgang. Gjestene svarte med 3-1 til pause etter at Harley Wise hadde redusert, og de avgjorde kampen med 4-1 bare ti minutter inn i andre omgang. Det sier sitt at QPR-keeper  Mark Smith leverte en kjempekamp i mål.

Gallen selv har understreket at QPRs junioravdeling i realiteten er nyopprykket fra tredje til andre nivå, og at klubben har mye arbeid å gjøre før man er på nivå med de beste fra Premier League. Selv om Tony Fernandes har sprøytet penger inn i vår yngreavdeling er vi ikke i nærheten av det budsjettet eksempelvis Fulham har. Fulham er aktive i markedet for kjøp og salg av juniorspillere. QPR har i følge Steve Gallen aldri betalt for en eneste juniorspiller i løpet av de 16 årene han har vært i klubben.

QPR mot Fulham: Mark Smith, Darnell Furlong, Osman Kakay, George Butler (Nathan Corkery 80), Harley Wise, Cole Kpekawa, Ryan Young, Brandon Comley, Ben Beckles, Aaron Mitchell, Reece Grego-Cox (Tyrell Mitford 67).