Av STEINAR SÆTHER

Mange av dere husker nok navnet Shabazz Baidoo fra 2005 og et par, tre år framover. Han fikk aldri noen lysende karriere i QPR, det ble med 33 kamper og 4 mål på spissen. Han startet som tidlig ungdom å spille for både Tottenham og Arsenal, og fikk endog debutere for England U16 allerede i 2003. 

Så ble han sluppet fri fra Gunners og Ian Holloway sto med åpne armer. Shabazz sitt åpenbare talent gjorde at Olly valgte å inkludere ham i spillertroppen da den var hardt rammet av skader - han fikk debutere for oss som fortsatt 16-åring på våren 2005. Fram til sommeren 2008 fikk han likevel bare sporadisk med kamper, og èn hovedårsak var nok at han i løpet av disse tre årene hadde fem ulike managere å forholde seg til i klubben. Et utlån til Gillingham ga ingen suksess. Da ble Shabazz frigitt og på østkanten ventet Dagenham & Redbridge

Baidoo 2.jpg

Karrieren var allerede på hell, for det ble med tre kamper uten mål hos Daggers, og ferden gikk videre til Lewes (5 kamper, 0 mål) og Croydon Athletic, Bishop`s Stortford, tilbake til Croydon Athletic, før Wealdstone overtok ham i 2012. Her spilte han 7 kamper og skåret ett mål, som altså var hans nest beste karrierestoppested. Biggleswade Town - nå er vi så langt nede i amatørsystemet at jeg mister oversikten! - ble hans siste kjente stoppested. Der står han registrert med en eneste kamp.

Nå i 2019 har Shabazz gitt ut sitt tredje rap-album, Darkest Facts. De to første gitt ut i henholdsvis 2013 og 2015, Darkside Pionèer og Darkest Facts Of Existence, har gitt ham et visst navn på YouTube, og årets album underbygger hans popularitet. Han holder enkelte konserter på småklubber rundt i byen. Han kaller seg nå Terminator, men han er også kjent under kjælenavnene T (eller Tee) og The Darkside Pionèer, altså etter hans første album. 

Grunnen til populariteten er at han har skapt en ny retning hvor - det synes i titlene - han rapper om mørkere ting i samfunnet, musikken er ganske sakte og gjentagende. Det fins flere klipp av ham, det eldste er fra 2006 mens han spilte for oss. En kan spekulere i årsakene til hans tidlige karrierefall, så kanskje hans rap-karriere tok for mye energi? Eller kanskje ikke...!

Bedøm selv: