Av STEINAR SÆTHER

1-0 til oss etter en ganske god 1. omgang blei dessverre til nederlag 1-2 på Portman Road etter en mindre god 2. omgang. Målene i mot kunne vært unngått om spillerne hadde vært mer samstemte seg i mellom og mer på hugget enkeltvis. Innen utligninga burde vi avgjort kampen, i stedet blei det da capo av tidligere boksedagskamper - samme gamle leksa!

Greit å komme hjem til Loftus Road igjen. Etter oss kommer noen gode busser som befinner seg lenger nede på tabellen, gutta fra Huddersfield, som samtidig er første motstander i andre halvdel av sesongen. Under fersk ledelse av David Wagner, som var nummer 2 under Jürgen Klopp i Borussia Dortmund, og blei ansatt nå i november, har laget vunnet og tapt annenhver kamp - hjemme eller borte betyr ingenting, ei heller motstanders kapasitet. Før disse vinglete resultatene var tapsrekka såpass påtagelig at Wagners forløper måtte gå.

Seier og tap annenhver gang oppsummerer på sett og vis høsten for terrierne, for de tar poeng i snitt annenhver kamp. Tallenes greie tale ser sånn ut: 6-6-11 og  27-35. Dette fordeler seg hjemme 4-3-5 og 16-15 og borte 2-3-6 og 11-20. Der vi oppnådde 0 poeng på overtid lørdag knurra terrierne seg til seier 3-1 over Preston hjemme. På tabellen er laget nå nummer 19 med 24 poeng. Vi ramla ned til 14. plass og har lusne 5 poeng mer.

Mannskapet Wagner nå har begynt å jobbe med er en ikke altfor imponerende forsamling. Har vært en del utskiftninger både i sommer og utover høsten. Målvakta Murphy som er den eneste av 4 målvakter med kamper denne høsten, har kun de siste 6 med hanskene på. Forsvaret har 5 mann som har spilt langt de fleste kampene, bl.a vår gamle stopper Martin Cranie. Ingen av disse kan sies å være blant de aller skarpeste i divisjonen, så jeg står over navnene. Midterste lagdel inneholder velkjente Dean Whitehead, ellers er det tynt. Unggutten Sondre Tronstad (eks Start) har ennå ikke debutert. Terrierne er best framme i angrep hvor særlig Nahki Wells er en trussel. Han har produsert 7 seriemål i høst. Huws og Bunn har hhv 5 og 3 mål. En annen gammel kjenning i QPR, Ishmael Miller spiller mye og skårer lite, han gjorde nylig sitt første for sesongen.

Skader: Terrierflokken har 3-6 mann ute med vondt i potene. Blant disse kan nevnte Whitehead og Huws være, som i tilfelle er solide tap. Austin og Mackie er ute for oss.

Vi har særdeles god statistikk mot dagens motstander. 9-2-0 gjennom tidende lar seg høre! 4 av de 5 siste i nyere tid er dermed vunnet. Generelt taper vi sjelden på Loftus Road nå, 5-7-1 er ikke dårlig - selv om vi gjerne bytter ut noen (eller alle!) U`ene med seier.

Samme tropp som sist, sies det. Men vi har Hull hjemme på fredag og jeg trur kanskje JFH endrer noe på laget. Flere kan være aktuelle som har lite spilletid seinere tid. Hvem det eventuelt blir vites en time før kampstart. Jeg trur på seier i dag uansett og tenker mest på 2-1, alternativt 2-0.