Av STIAN KARLSEN

Sandro spilte store deler av forrige sesong uten gyldig arbeidstillatelse etter overgangen fra Tottenham. Dette kom frem før kampen mot Manchester City 10 mai og QPR ble frarådet og bruke spilleren, noe klubben fulgte.

Klubbens administrasjon er delvis ansvarlig for situasjonen som oppstod. Ny arbeidstillatelse ble søkt på og godkjent for Sandro når han kom til klubben, men visumet ble ikke oppdatert. Uten visum så er heller ikke arbeidstillatelsen heller gyldig. Teknisk sett er visum spillerens eget ansvar, men i praksis så er det klubbene som ordner dette. QPR brøt ingen regler i forbindelse med overgangen og således ikke gjort noe straffbart, men kløneriet sørget for en sommer i det uvisse både for klubb og spiller.

Sandro spilte ikke de tre siste kampene av sesongen etter at klubben ble gjort oppmerksom på dette av myndighetene. QPR har hatt dialog med myndighetene hele sommeren og nå er problemet løst. Dersom det ikke hadde løst seg så kunne i verste fall kontrakten han hadde med QPR blir annullert. Nå blir han som en nysignering å regne...

SAndro Han har holdt formen vedlike ved å trene med gamleklubben Internacional i hjemlandet, men Chris Ramsey har gjort det klart at han må kjempe hardt om plassen på midtbanen. Vi krysser fingrene for at han tar den kampen og kommer tilbake. En Sandro i toppform er klasse i championship, og tilnavnet "the beast" har ikke kommet av seg selv.

Sandro spilte 17 kamper og scoret ett mål for QPR i Premier League forrige sesong.