Herved bekjentgjøres at det vanker en flaske whisky til den av supporterklubbens medlemmer som klarer å oppvise en bedre bursdagsstatistikk!
 
Gjennom hele klubbens historie har QPR en helt spesiell statistikk på 25. september. Undertegnede rakk faktisk å fylle 40 før han opplevde at laget tapte på denne datoen. I artikkelforfatters levetid har Rangers nemlig spilt 15 kamper på denne datoen - og vunnet 12. Det er en seiersprosent på 80, og det har gitt oss 2,4 poeng i snitt per kamp. Så sent som i fjor slo vi Doncaster 3-0. Siste gang før der igjen, 25. september 2004, lå vi under 0-2 for Leicester og vant 3-2 etter et seiersmål på overtid av Paul Furlong. (Husker du det, Jørgen Klem?)

Uavgjort er i alle fall ett ikke-tema. Det har ikke skjedd siden 1937, og gammel nok til å huske det er undertegnede heldigvis ikke. Det han husker, er en beklagelig down-periode på 90-tallet som ga tre ubegripelige tap på rad.

Uavhengig av resultatet mot Aston Villa bekjentgjøres herved følgende:
Den første av supporterklubbens medlemmer som på et hvilket som helst tidspunkt (herfra til evigheten) kan oppvise en bedre statistikk for QPR på sin fødselsdag og i sin levetid enn undertegnede, vil få overrakt en flaske singel malt whisky ved første og beste høve. Målestokken er poeng i snitt per kamp etter trepoengsregelen.

Men, i parentes bemerket, snittet bør være over såpass som minimum 6 kamper. For det første bør vinneren være gammel nok til å drikke whiskyen, og for det andre unngår vi da ymse odde datoer hvor kampene er få og statistikken derfor kan bli litt rar. QPR er for eksempel ubeseiret på 17. mai etter en enslig ligakamp - uavgjort mot Torquay i gamle tredjedivisjon sør i 1947. Og vi har en hundreprosentstatistikk på eksempelvis 15. mai, som heller ikke er noen mye brukt kampdato.

Premien overrekkes i bytte mot en kopi av vedkommendes pass - samt en print av en statistikk som er å finne på «on this day»-spalten på qpr-mad.co.uk:

http://www.queensparkrangers-mad.co.uk/footydb/loadotd.asp?resday=25&resMonth=9&Go=Go

Lykke til alle bursdagsbarn. Denne klarer dere ikke å slå!

Dag Håkon
Born to be an R`