Laget som fikk «æren» av å innlede sesongen 2023/24 for QPR tok neppe med seg den gode følelsen i bussen på vei hjem. Sesongen kommer rett og slett litt for tidlig for denne gjengen, og avslørte at det må jobbes mye, hardt og fort dersom vi skal gjøre noe annet enn å kjempe for overlevelse.

Ainsworth sine utvalgte menn til premieren var disse gutta: Begovic, Kakay, Fox, Gubbins, Paal, Field, Dozzell, Smyth, Kelman, Chair, Dykes.

Formasjonen var 4-2-3-1 med Field og Dozzell som de defensive på midten.

Kampen kom dessverre for tidlig for nysigneringen Colback, Jimmy Dunne bel skadet i siste oppkjøringskamp mot Oxford og Jake Clarke-Salter er fremdeles skadet.

Det skulle gå under minuttet før Watford tok ledelsen på Vicarage Road. Dele-Bashiru lurte offsidefellen til QPR-forsvaret på første forsøk og fikk en strålende ball fra Louza. Han var rolig og satte ballen kontrollert forbi Begovic til 1-0. Snakk om kalddusj…

Det skulle ikke gå så lang tid før det ble verre…

Tydelig inspirert av målet så kjørte Watford på fra start. Kun en god redning fra Begovic hindret 2-0 før det var spilt 10 minutter da han vartet opp med god reaksjon på Bayo sin heading fra kort hold.

Etter 20 minutter hadde Begovic derimot ingen mulighet til å hindre Louza scoring. Han fikk altfor god plass til å stille inn siktet fra 17 meter og prikket ballen ned i hjørnet. 2-0

Begovic fortsatte å være en av banens mest aktive menn utover i andre halvdel av den første omgangen, da Watford overkjørte QPR. Han hadde flere gode involveringer før ballen nok en gang lå i nettet etter 37 minutter.

3-0 kom etter en corner. Dårlig markering, heading fra Martins. SÅ enkelt kan det gjøres, men det er pinlig forsvarsspill.

Alt vi ønsket var å gå i garderoben, men Watford klarte å gjøre ydmykelsen enda større ved å sette nummer fire før vi var halvveis. Denne gangen var det Bayo som fikk en enkel tap-in etter fint Watford-spill. 4-0.

Nitrist og skamfulle gikk QPR-spillerne i garderoben for pauseprat med AInsworth. En Ainsworth som garantert følte på presset allerede…

Ainsworth gjorde to endringer før lagen kom ut igjen. Kelman og Smyth ut, Sinclair-Armstrong og Duke-McKenna inn.

Det utgjorde en forskjell og dominansen til Watford var langt fra like stor i den andre omgangen.

I det 54 minuttet fikk QPR sin første målsjanse for sesongen. Ilias Chair testet keeper Bachmann. Han hadde full kontroll selv om han stort sett hadde vært inaktiv tilskuer på kampen frem til dette tidspunktet.

Louza var centimeter unna og bli tomålsscorer da han traff tverrliggeren etter timen spilt.

QPR sin største målsjanse kom også i denne perioden da Sinclair-Armstrong ble spilt gjennom av Dykes. Armstrong vippet ballen over keeper men traff ikke mål.

Det var liten tvil om at kampen var avgjort etter den første omgangen, og at Watford slapp seg litt ned. Skal vi likevel ta med oss noe positivt fra dette, så er den andre omgangen isolert sett helt ok. Sinclair-Armstrong var i stand til å skape noe med entusiasme, styrke og sin fart.

Vi må lære litt, og så glemme dette oppgjøret. Det kommer tross alt 45 kamper til…

Det er likevel ikke til å komme utenom at det er en grusom start. Ikke engang 0-5 mot Swansea i åpningskampen Premier League 2012 kan måle seg med dette. Det så dessverre like ille ut som verste skeptikerne ville ha det til før sesongstart.

Vi er uansett QPR, og ingenting hadde vært mer typisk QPR å snu skuta når det ser som mørkest ut. Det hadde vært rock n´roll Garteh Ainsworth!!