Av ALLAN KLO

Samba Diakite var kanskje den største overraskelsen i en lagoppstilling som inneholdt seks endringer fra seieren mot Bolton.
Sist midtbanespilleren var involvert i startelleveren var 30. desember 2012, da kjøtteteren Luiz Suarez holdt huskestue med QPR-forsvaret i en av de verste omgangene på Loftus Road forrige sesong.

I kveld var altså Diakite tilbake på høyresiden, en mildt sagt ny erfaring for landslagsspilleren fra Mali, som vanligvis har en defensiv rolle på sentral midtbane.

1. omgang
Laget fra League One åpnet friskt, og hadde et par fine angrep i løpet av de ti første minuttene. Angrepskomboen Zamora og Austin (ex. Swindon) var frampå etter 11 minutter, men pasningen fra førstnevnte ble noe upresis.

I det 21. minutt kom den første skikkelig sjansen, da Jermaine Jenas fyrte av en flott volley som strøk stolpen.
Et par minutter senere fikk Ali Faurlin muligheten på et frispark like utenfor 16-meteren. Faurlin, som ikke er blant Redknapp's favoritter, tok ikke vare på muligheten og sendte skuddet over keeper Foderingham's tverrligger.

Shaun Wright-Phillips forsøkte også skuddfoten da han strengt tatt burde slått ballen til en bedre plassert Charlie Austin. Men SWP har sjelden siktemidlene på plass, og som så ofte før blåste han skuddet langt til side for mål.
Etter en drøy halv time sendte Danny Simpson en flott pasning til Bobby Zamora, som sendte ballen i nettveggen fra spiss vinkel.

QPR ble straffet for sløseriet med et mål i fleisen i det 37. minutt. Swindon-spissen med det passende navnet Nile Ranger fikk stå umarkert på bakre stolpe og puttet enkelt gjestene i ledelsen.

Midtbanen vår var på dette tidspunktet slurvete med både markeringer og pasninger, og Swindon fikk en enkel jobb med å kontrollere spillet. På toppen av dette pådro Suk-Young seg et gult kort for et teatralsk fall i Swindons 16-meter like før pause.

At Shaun Wright-Phillips var frampå med hodet 2 minutter på overtid får vi se på som kuriosa.

2. omgang
Etter det vi tipper var en tordentale i pausen (?), valgte Redknapp å sende utpå de samme 11 spillerne som luntet i garderoben noen minutter tidligere.
Det hjalp ikke nevneverdig, og svaret kom ti minutter senere. Samba Diakite ble tatt ut og erstattet med Abdalla Mohamed Shariff, mens Bobby Zamora's plass ble overtatt av Andy Johnson.

Minutter senere kom en av QPRs største sjanser, da Charlie Austin headet like utenfor.
Dette markerte starten på en god periode for QPR, og vi kom raskt til et par halvsjanser. Men Swindon red av stormen, og spillet jevnet seg ut.

På motsatt side sørget et noe usikkert forsvar for å gi unødvendige sjanser til bortelaget. Clint Hill ble berget av Nedum Onuoha ved én anledning, og i det 70. minutt skjøt Thompson over.
Tre minutter senere før slutt fikk unggutten Shariff muligheten, men skuddet ble for svakt. Like etter kom Shariff gjennom nok en gang, og slo ballen uselvisk til Jenas, som ikke tok vare på sjansen.

I det 75. minutt var Shariff nok en gang på farta. Han sendte en fin gjennombruddspasning til Wright-Phillips som heller ikke klarte å overliste keeperen.
Like etter kom det vi alle trodde var utligningen, men Charlie Austin's heading fra kloss hold ble hårfint avblåst for offside.

Etter dette gikk mye av lufta ut av QPR, og vi ble behørig straffet ett minutt på overtid da Pritchard utnyttet en forsvarstabbe og punkterte kampen.

Swindon's to mål er for øvrig de første de har scoret på bortebane denne sesongen.
Selvsagt.

Fakta
QPR - Swindon Town 0-2 (0-1)
Mål: S: Ranger 37, Pritchard 91

Tilskuere: 9,715 (1,684 bortefans)

QPR: Murphy; Simpson, Onuoha, Hill, Suk-Young, SWP, Jenas, Diakite (Shariff 56), Faurlin (Hitchcock 89) , Austin, Zamora (Johnson 56).
Benken: Green, Henry, Young, Ehmer.

Gi din spillerbørs basert på hva du har hørt,lest og eventuelt sett!