AV STEINAR SÆTHER

Av mangel på en bedre konklusjon: Det gikk som det måtte gå, med uavgjort på Home Park. Et nytt drittmål imot, og de tre vakre og livreddende poengene ble til ett. Ikke så halvgæ`ærnt det heller, like fullt to mindre enn... You know!

Redningsplankene kom imidlertid rekende fra mange kanter. Av alle lagene som før serierunden sto med innspilte poeng på 40-tallet, var det kun Millwall og Swansea som vant sine kamper.

Førstnevnte klarte med det å rote det til for opprykkskjempende Leicester, sistnevnte nådde de magiske 50 og er etter all sannsynlighet klare for neste sesong i Championship.

Wednesday, Plymouth og QPR fikk med sine ene poeng litt bedre fotfeste. Det gjorde definitivt ikke Birmingham som for første gang er nest nederst. Huddersfield holder et grep i ei grein på land, Stoke klarer ikke å klatre opp på trygg grunn, Blackburn gikk fra 5-1 i Sunderland til 0-5 for allerede sikre Bristol City.
 

Tigergutta fra Hull under fortsatt ledelse av Liam Rosenior, er et av fire lag som kjemper innbitt for å innhente laget på plass seks - som nå besittes av Norwich, og som antagelig forblir Norwich. Kanarifugla har 68 poeng. Hull og Boro har 62, Preston og Coventry 63.

Med henholdsvis fire eller fem kamper igjen har alle disse fire det veldig travelt. Hull er til informasjon et av lagene med en kamp til gode. Det i seg selv bør være ekstra motivasjon.

Kanskje det er for seint, for kanarifugla må vite, kvitrer ikke ved døra. Vinner de gule og grønne denne helga og lagene under spiller uavgjort eller taper, er mye gjort. Eller utgjort - for noen.

Men frem til det er beviselig over vil tigergutta bruke klørne for hva de er verdt. Klørne er riktig nok ikke de skarpeste for mannskapet fra oppe langs Humber River har ikke flyten. Kun èn seier på siste fem er ikke tillitsvekkende.

Samtidig, også her fins noen redningsplanker idèt de andre lagene rundt og over sliter med samme flyten. Om det er presset som har meldt seg hardt og brutalt for disse lagene vet jeg ikke, men kanarifugla kvitrer ifølge ryktene hemningsløst.

Manager Rosenior sier som sant er at dette er en kamp de må vinne. Da er det ikke så greit at skadesituasjonen er middels minus. Fem tigere er hos dyrlegen, mens Man City-lånet Rory Delap kan få spilletid igjen etter fravær. Hvem som er ute vil ikke Rosenior si noe om.

Jeg avskriver Richards for denne sesongen. Han har fått nytt tilbakefall. Clarke-Salter er visstnok usikker fredag kveld. Men vi har jo Fox som dugelig stand in. Eller Dunne om han flyttes tilbake i midten, som i tilfelle betyr at Cannon kommer tilbake på høyre backplass. Mest sannsynlig er det likevel at Fox beholder plassen.

Vrient blir det i dag også. Ikke umulig, men jeg tror at hjemmelaget vil drive spillet fremover, ha majoriteten av banespillet. Hvis vi er smarte løser vi det med kontringer. Armstrong fra start? Dykes eller Frey som en av de tre offensive på midten?

1-0 Hull eller 1-1 er lik HU på tippekupongen. Fordi vi skårer så lite. Men som vi vet er også ett poeng verdifullt.