Av STEINAR SÆTHER

Seier og fire mål har vi venta på siden før første verdenskrig! La gå at pottemakerne ble redusert til ti mann, og vi slapp inn 1-2, før vi fikk satt inn det avgjørende støtet. Det avgjørende støtet ga oss hele tre mål. Endelig fikk vi se Dykes skåre mål, hele to ble det. Godt arbeid av Larkeche ga sjølmål fordel oss. Når Willock gir oss det fjerde på vakkert vis var himmelen nær. Alt var ikke like vakkert i kampen men vi kjempet oss til seier. Det skal vi pinadø ha!

Stoke vant kun èn av statistikkene, antallet gule kort, hvorav Stevens fikk Enda ett, og tallene ble til slutt 2-8 og borteseier.

Jeg har ikke fulgt med på antallet tilskuere vi har hatt på Loftus Road i høst. Imidlertid er jeg imponert over at 16 000 i blå og hvite striper kom til kampen, og det på en tirsdag! Tror nok det å kunne vise vår avdøde helt Terry Venables en siste ære var god motivasjon. Ja, og kanskje var det mange som kjente av vinddraget at vi skulle vinne kampen..? Det var ellers 1 123 tilreisende pottemakere.

Preston North End borte allerede i kveld. Kun 72 timer siden forrige kamp som var 72 timer siden forrige kamp. Særlig tøft for dem som spilte landskamper ukene før, som Dykes og Kakay gjorde. Hvem som får hvile fra start ser vi henimot kampstart. Som vanlig! Men med så få skader vi har nå har Cifuentes et slags luksusproblem.

Gutta fra nordenden av Preston by har gjort en bra høst. De har vunnet et par kamper mer enn både Norwich og Stoke, og seks poeng flere enn de to har betydd en plass innenfor sluttspillsonen. To tap seinest har sendt dagens hjemmelag ut av den. Tirsdagens kamp borte mot Middlesbrough endte med stortap 0-4. Tallene er nå 8-4-6 og 24-30. Preston og QPR har dermed sluppet inn like mange mål. Men på tross av fire mål riktig vei for oss tirsdag er det kun uglene fra Sheffield som har skåret færre i Championship. Til og med Rotherham som har "stjernespissene" Hugill og Washington har skåret to flere enn oss!

Manager Ryan Lowe har om få dager gjort seg fortjent til jobben i to år. Han har troen på gode Woodman som har stått bakerst i samfulle 18 kamper. I den bakre fireren er Lindsay og Storey faste inventar. Med seg i et til tider skadeforfulgt forsvar, er Whatmough, Hughes og Best de mest spilte alternativene.

Potts har spilt fra start i samtlige kamper fra sin posisjon på midtbanen. Amerikanske Holmes, irske Browne, danske Frøkjær-Jensen og engelske Ledson er like bak. Fremst er eks`n vår Keane et aktivum (fire mål), det samme montenegrineren Osmajic (også fire mål) og kanadiske Millar (på lån fra Basel). Danske Emil Riis har ennå ikke spilt i høst, som er et stort savn for Lowe og Preston. En spiller på høyt nivå i Championship, dessverre også skadeforfulgt.

Også denne kampen blir for tidlig for Riis. Tre liljehvite er garantert ute, men tre andre er i troppen for første gang på lenge. Fox forblir ute ennå litt til, Armstrong var satt opp som innbytter tirsdag, men møtte ikke på benken. Tipper ellers at Cannon starter kampen.

Et lag som har lyst til å vise seg fram igjen etter to tap og et lag som vil fortsette den gode trenden fra tirsdag. Mannskapene skal være omtrent like gode slik de fremstår nå. Vi hadde noe i oss fremover likevel, selv om det var både hell og lykke når i hvert fall to av målene rant inn.

Vanskelig å peke på en favoritt før kampen, det selv om ønsket om tre bortepoeng får hjertet til å banke høylytt. Mulig noen blir lei min hang til uavgjort-tips, men det er der jeg havner igjen. 1-1 lyder fornuftig når det er akkurat ett døgn igjen til kampstart.

Come on, U Rsssssssss!