Av STEINAR SÆTHER

Endelig hadde vi marginene på vår side igjen. Ikke den beste av kampene etter åpningskampen, men helhjerta innsats og flotte mål hjelper både på poengfangsten og humøret. 2-0 og sesongens første smultring. En ekstra takk til Begovic som hadde tatt med seg bestehanskene på bortekamp og Dozzell sin månerakett som selv Elon Musk bør misunne han!
Nå begynner første tøffe økta i høst. Sunderland i dag, Swansea hjemme tirsdag og Birmingham borte fredag kveld. Noen av spillerne på begge lag har landslagsminutter i beina. Om noen av disse har fått en bulk i karosseriet underveis vites fullt og helt henimot kampstart.

Det vi gjorde borte mot Boro før landslagspausen gjorde Søndre Land ennå bedre hjemme mot Saints samme dag. 5-0 er aldri feil for et supporterhjerte, og det føles veldig bra for et mannskap - fordi det ikke er hverdagskost i Championship. Målene kom på best og verst tenkelige tidspunkt i kampen - kommer an på hvem du spør. 1, 7 og 45 før pause, og 48, 90+5 etter. Etter glimtene fra kampen å bedømme var ikke alle 11 hos Saints helt våkne etter den lange turen...

Tony Mowbray har fått en fin karriere som manager etter alle årene som spiller. Hos dem med røde og hvite striper velger han gode Patterson i mål. Som de fleste andre lagene er 4-2-3-1 nøkkelen til suksess - eller håpet om, da... Fireren bakerst har ofte vært fra høyre mot venstre Hume, Ballard, O`Nien og Cirkin. De to foran Neill og Ekwah. Litt obs! for sistnevnte er skuddvillig og skåret to mot Saints. 

Trioen bak spissen har vært Ba, Jobe Bellingham (ja, en til!) og Clarke. Alternativene er Bennette, Rigg og Semedo. Spydspiss har bl.a vært Dack, en som liker å skåre mot oss. Skåret sist. Kan dog være at Pritchard får tilbake plassen i dag.


Seieren sist bragte gjestene opp på 2-1-2 og 9-5. To seiere og en U etter to tap i starten. Om det betyr videre klatring etter besøket hos oss vites ikke før i 6-tida. Vi har som kjent 2-0-3 og 5-8.

Et par er garantert ute for gjestene, men de har heller ingen spilleminutter i høst. Dykes er klar, Dunne må dessverre vente et par uker til. Som vi har sett spekuleres det i om Larkeche får sin debut i dag mens en kanskje reisetrøtt Paal kan ligge litt ekstra frampå.

Jeg forventer at bortelaget har majoriteten i spillet. Det skal gå fint om vi holder laget samlet og kjører kontringsinspirert fotball, det har vi vært gode på fra kamp 2 og til nå. Tror det blir få mål i kampen og kanskje 1-1 er greit. Nye 5 til bortelaget har ingen logikk, det selv om fotballens veier er uransakelige.

Come on U Rssssssssss!