Av STEINAR SÆTHER

Det blei en fin avslutning på første etappe av en lang sesong da vi, først, slo Rochdale ut av ligacupen og vant den tette bortekampen i Wigan 1-0. Noen av gutta våre har spilt landskamper i seriepausen men de fleste har blitt kjørt hardt på treningsfeltet.

Owen Coyle og mannskapet han rådde over til vinduet stengte, sleit stort med poengfangsten. Ett eneste poeng er skralt på fem kamper - dog må det sies at laget sleit også forrige sesong og sto med nøyaktig samme poengsum da som nå, etter de fem første. Da kom den første seier`n i kamp åtte. Poenget hentet inn nå kom hjemme mot Burton 2-2 20. august. Ellers har det blitt tap mot Norwich 1-4 i serieåpningen hjemme, Wigan borte 0-3, Cardiff borte 1-2 og Fulham hjemme 0-1. Etter en nitrist start tok det seg spillemessig opp de tre siste kampene. I ligacupen har de strevd seg videre på samme vis som oss mot Mansfield og Crewe.

Der vi skal møte Søndre Land om elleve dager på Loftus Road, skal røverne til Coyle ned til Leeds og gjøre opp. Det ei eneste uke etter seriemøtet samme sted tirsdag som kommerMannskapet har styrka seg noe i vinduet. Men la oss ta lagdelene som de er nå: Målvakt har så langt vært Steele. Han er ikke den ypperste kampvinner`n i laget men så har han da heller ikke fått særlig hjelp av dem som har spilt foran seg. Her er Ward og Greer dem med best CV`er. Nå har Mulgrew ankommet, som kan hjelpe, men jeg anser denne lagdelen som svak på dette nivået. Midtbanen besto av elleve mann før bl.a Martin Samuelsen fra Haugesund og West Ham kom på lån. Lagdelen som den var, fikk bedre dreis på formasjonene og spillet sitt etter hvert, og det er å forvente at Samuelsen bidrar positivt utover sesongen. Og gode Evans er antagelig tilbake fra skaden som har hindra spill til nå. I front er det fire kjente navn etter Emnes ankomst. De andre er Stokes, Graham og veldig lovende Gallagher.

I november 1993 produserte gamle og gode Colin Hendry et sjølmål på Loftus Road, som ga oss 1-0 og alle tre poengene. Siden da har lagene møttes sju ganger her uten en eneste seier til oss. Ikke nok med det, på de ti siste kampene uansett bane og spillformål, har vi null seiere, fem U`er som best, og fem tap! En annen ting er vår mangel (foreløpig) på skårede spillemål. Alle seriemålene, og jeg trur pinadø det samme gjelder i ligacupen også, har blitt produsert gjennom såkalte dødballsituasjoner; hjørnespark, frispark og straffer.

Røverne mangler garantert fire mann, ingen åpenbare viktige fravær i disse. Tre mann kan altså debutere. Vi har våre vanlige tre ute og Lynch likeså. Nye Wszolek debuterer ikke i dag, sies det fra London. Men Sylla får garantert spilletid. Gjetter på at Polter starter, bearbeider forsvaret deres, kanskje skaffer ei straffe, før Sylla kommer innpå.

Visst er vi rettmessige favoritter foran kampen. Selv om røverne nordfra har gjort noen gode signeringer, er de fortsatt kandidater til å rykke ned. Men ting har en evne til å gjenta seg sjøl og det er det jeg frykter mest foran kampen. Er vi ikke 100% på kampen gjennom, får vi trøbbel. Jeg er godt fornøyd med ettmålsseier. Ingen med kjennskap til championship bestiller mangemålsseiere sjøl mot nedrykkskandidater. 2-1? Sleng på en U på tippekupongen.