Av ALLAN KLO

Derby County kom til Loftus Road som regjerende seriemestere, men var nok mest opptatt av å hevne de to foregående oppgjørene lagene i mellom.

Sesongen i forveien ble laget med de mange landslagsspillerne sendt hjem fra Loftus Road med halen mellom beina. Det stoppet på 4-1 i vår favør i en kamp som kanskje først og fremst blir husket på grunn av bortelagets trøyevalg. De hadde nemlig glemt å ta med seg draktsett, og måtte låne QPRs bortedrakt.

5-1
I august 1975 gikk det enda verre, og vi hamret inn fem mål på Baseball Ground mot Derby's ene. Resultatet sendte QPR opp på 3. plass og de regjerende ligamesterne ned på 17. plass.

Men, tilbake til desember og tippekampen på Loftus Road. På dette tidspunktet hadde Derby County klatret til en 2. plass på tabellen, mens vi, lille QPR, ledet hele bøtteballetten. I tillegg til TV-kameraene, tok drøye 25.000 tilskuere turen til stadion, deriblant en ung Stein Hanstad fra Oslo. Mer om dette kan du lese her.

Phil Nutt
Kampen endte 1-1, der vårt mål ble scoret av innbytter Phil Nutt, som gjorde sin andre opptreden i QPR-trøya. 17-åringen fikk dessverre kun fire kamper (alle som innbytter) for QPR. Sesongen etter pådro han seg en alvorlig skade som satte ham ut av toppfotball for godt.

Bruce Rioch satte inn et sent mål for Derby County og sørget for noe så sjeldent som uavgjort på Loftus Road. Hjemmestatistikken denne statistikken var for øvrig av det sjeldne slaget: 17-4-0, der samtlige uavgjorte kamper kom før jul. Hadde vi bare vært litt vassere på bortebane ville ligatrofeet endte opp i Vest-London.