Av STIAN KARLSEN

Alex Smithies, hvem er det? 
Joe Lumley opprettholder gode keepertradisjoner på Loftus Road, og benkesliteren i Cardiff og Premier League (Smithies red anm.) har vi allerede glemt. 

Det var nemlig Joe Lumley som skal ha størstedelen av æren for at det ble igjen ett poeng til hjemmelaget lørdag ettermiddag. 
Reading var det beste laget, selv om kampen kunne vippet begge veier, og det var tydelig mange slitne QPR-bein etter steintøft program den siste tiden. 

QPR gjorde kun en endring etter seieren mot Ipswich boxing day. Dette byttet var helt nødvendig da Massimo Luongo har reist for å representere hjemlandet sitt og blir borte en god stund. Inn kom Jordan Cousins. En liten digresjon er det at vi hadde vært på playoff inn i 2019 dersom vi hadde vunnet denne kampen. Det sier litt om fremgangen denne høsten selv om akkurat denne kampen ble en aldri så liten nedtur. 

Puslete førsteomgang 
Kampen endte målløs. Den hadde nerven hele tiden, men man så tidlig at QPR manglet den ekstra lille gnisten. Duellspillet var svakt og laget hadde ikke den samme gløden som man har vist mange ganger denne høsten. Liten rotasjon på mannskapet, savnet av Massimo Luongo og litt liten bredde i troppen får ta på seg mye av skylden. Vi får med oss ett poeng og skal egentlig prise oss lykkelig for det. Det kunne vært tre, men var svært nære å bli ingen. 

25%-75% i ballinnehav i den første omgangen sier det aller meste. Reading sliter i bunnen av tabellen og styrte det aller meste på Loftus Road i kampens første halvdel. Når det er sagt så er Reading, med sin nye manager Jose Gomes, på vei ut av sumpa dersom de spiller på dette nivået fremover. I 1 omgang imponerte de tidvis med flott spill og var uheldige som ikke tok ledelsen. De møtte sin overmann i Joe Lumley som hadde flere gode inntredener. 

Likevel var det Toni Leistner og QPR som kom nærmest scoring etter 35 minutter. Da en corner fra Freeman bli klarert i beina på vår kaptein, som fra syv meter skyter i klokkerent i tverrliggeren. 

Vi er likevel mer enn godt fornøyde da vi gikk til pause med uavgjort. 

rea 3.jpeg

Bedring 
I den andre omgangen jevner kampen seg noe ut. QPR har sin beste periode fra 60 til 80 minutter spilt. Da klarer man å legge noe press på juksehoopsa. Det starter med at Nahki Wells går ned i feltet til Reading og hele Loftus Road roper på straffe. Det ser da åpenbart ut som en straffe? Dommer Robert Jones er ikke enig og peker på cornerflagget. QPR sin beste periode kulminerer i at Toni Leistner treffer tverrliggeren for andre gang i kampen når det gjenstår 10 minutter. Nok en gang etter en Freeman-corner som Reading ikke får klarert. Denne gangen banker Leistner til fra 15 meter via bakken og en forsvarer og opp i tverrliggeren. Kaptein Leistner holder seg til hodet i fortvilelse og frustrasjon. 

På overtid holder Reading på å ta med seg alle tre poengene da de kontrer og innbytter Danny Loader holder på å bli den store helten da han curler ballen herlig fra 16 meter. Lumley blir likevel helten da han kaster seg til sin venstreside og varter opp med en klasseredning med en hånd. Stor redning avsluttet en stor kamp for vår sisteskanse. 

Man of the match
QPR sin bestemann er det liten tvil om. Joe Lumley holder sin tredje strake smultring i målprotokollen og denne gangen måtte han virkelig utfolde seg for å oppnå den. Veldig god på streken, solid i feltarbeidet og god med beina både ved klareringer og oppspill. Lumley har full kontroll og er stinn av selvtillit. Eneste minuset er at han blir fort moden for større oppgaver... 

Det skulle bare mangle at han ikke ble den store helten fire minutter inn i tilleggstiden, og hvilken redning det var! 

Savnet av Massimo Luongo var åpenbart fra start av i denne kampen. Jordan Cousins er for øyeblikket ikke i nærheten av å matche hans pondus og intensitet. Utover i kampen så det likevel ut til at Scowen og Cousins etterhvert fant seg bedre til rette sammen, men savnet av Luongo var likevel en av hovedårsakene til at QPR kom så bakpå i utgangspunktet. 

Steve McClaren har litt hodebry med hvordan han skal komponere laget sitt mot Aston Villa tirsdag. Førsteelleveren har stort sett vært den samme hele desembermåned og det var åpenbart mange slitne spillere mot Reading. Ebere Eze sliter med å gjøre seg bemerket, Freeman er preget av kjøret og evighetsmaskinen Wszolek viser menneskelige sider han også. Kanskje burde vi se både Bright Osayi-Samuel og Ilias Chair allerede tirsdag? Eller tør McClaren kjøre videre med kontinuitet også mot Villa for så å hvile "alle" mot Leeds i FA-cupen? 

Ikke lenge før vi har det svaret... 

U R´sss

QPR-Reading 0-0 (0-0) 

QPR: 
Lumley, Furlong, Leistner, Lynch, Bidwell, Cousins, Scowen (Smith 90), Freeman, Wszolek, Eze (Chair 90), Wells