AV STEINAR SÆTHER

Vi holdt unna for Barnsley også!
2-1 i den kampen var mindre basert på flaks enn jubileumskampen mot blåfugla lørdagen før. Vi kunne tirsdag skåra mål nr. 2 (3 og 4 også) lenge før det vittelig kom. Et par sjanser utenom reduseringa var alt bortelaget fikk til. Flott at QPR framstår som homogent og energisk, alle jobber som galeislaver for hverandre nå. Sånt blir det resultater av.

Leeds overrasker stort denne sesongen. Har sett noen av kampene og ikke blitt voldsomt imponert over spillet, men som hos oss er energien hele tida til stede. De to siste kampene har de hatt mer lykke enn forstand. 3-1 til Leeds i Birmingham: Vel, Blues vant sjansestatistikken 7-2 og hadde det meste av spillet... 1-1 nede i Fulham: Vel, Leeds tar ledelsen etter 5 min fordi en Fulham-spiller surrer ballen i eget nett. Deretter er det Fulham for alle inngangspenga kampen ut, og belønningen er utligning når kampuret passerer 90 min. Det må sies at Chris Wood ikke spilte den kampen.

La det likevel ikke være noen tvil, fjerdeplassen er fullt fortjent. 12-2-4 hjemme på Elland Road er høyst dugelig, 24-12 forteller at gjestende lag sjelden slipper til. Også borte holder de en åreit standard med 8-3-7 og 26-24. 65 poeng er nesten 20 flere enn oss, og det er 8 flere enn nettopp Fulham på den foreløpig sure sjuendeplassen. 

Det blei inngått veddemål hos spillselskapene på hvor kort tid Gary Monk fikk lov å regjere laget. Ingen utbetalinger enda, for å si det sånn. Når spillergruppa framstår på dette viset, er det en "ikke-sak"! Den som får mest oppmerksomhet er sjølsagt han som vi jakta på også for ett og to år sida, storskårer Chris Wood. Han er toppskårer i championship med sine 22 fulltreffere, og han trenger ikke mange forsøkene. Han står forøvrig bak 44% av alle målene så langt! Eks`en vår Robert Green har en god sesong mellom stengene!

Formen er god, 5 kamper uten tap, og er med det det nest beste formlaget - som er plassen foran oss. Altså er det to virkelige formlag som går i klinsj klokka 4 i dag. Lagene i mellom er det Leeds som leder marginalt. Så av den grunn er dette en helt åpen affære før avspark.

Kun èn mann er borte for Monk, Holloway har fortsatt LuaLua og Cousins ute, kanskje også Robinson. Lynch og Mackie fikk hvile tirsdag, begge er klarert i dag. 

Vi er på jakt etter dobbeltseier over Leeds ettersom vi starta sesongen på strålende vis under Hasselbaink med 3-0 på Loftus Road. Om vi får oppleve det veit vi mer om i 6-tida. Jeg anser Leeds for å være knepne favoritter og blir ikke gretten om det ender f.eks 1-1.